Температурите отново се покачват и лятото определено е тук. Някои

...
Температурите отново се покачват и лятото определено е тук. Някои
Коментари Харесай

Ето какво трябва да направите, ако получите слънчев удар

Температурите още веднъж се повишават и лятото несъмнено е тук. Някои хора обичат топлината, до момента в който други не обичат толкоз високите температури. Независимо от отношението ви към горещината, би трябвало да внимавате да не получите безоблачен удар, когато сте на слънце. Това може да се случи много елементарно, по тази причина е значимо да знаете какво можете да извършите, с цел да го предотвратите. С тези препоръки ще избегнете слънчевия удар, както какво да вършиме, когато въпреки всичко прегреете.

Какво е безоблачен удар?

Слънчевият удар е топлинно заболяване, което може да възникне, когато тялото ви прегрее заради дефицит на вода. В парещ ден явно тялото ви се загрява и ще започнете да се потите и задъхвате. Изпотяването е натурален механизъм на тялото, който оказва помощ да се охладите. Ако обаче загубите доста вода, тъй като не пиете задоволително денем, не остава нищо, което да се изпари. Телесната температура ще се увеличи и ще имате повече проблеми с поддържането на кръвното си налягане. Това постоянно води до зашеметяване, главоболие и мускулни болки. Можете също по този начин да започнете да се чувствате зле и пред пристъп.

Съвети за парещ летен ден

Не се напрягайте прекалено много с физическа активност

Пийте задоволително течности, най-вече вода (никакъв алкохол)

Уверете се, че ядете задоволително сол, с цел да си набавите електролити, които губите с потта

Избягвайте директната слънчева светлина сред 12:00 (12:00) и 15:00 (15:00)

Потърсете хладина в басейн или в хладна стая

Възрастните постоянно могат да схванат по кое време са дефидратирани. Специалистите обаче споделят, че децата и по-възрастните постоянно не виждат тези сигнали на тялото. Ето за какво е доста значимо те да бъдат снабдени с доста вода и други течности за пиянство.
 Жена стартира да поставя кубче лед на лицето си всяка заран и ето какво се случи Жена стартира да поставя кубче лед на лицето си всяка заран и ето какво се случи
Повечето хора имат своя построена рутинна грижа за кожата, без значение дали това е комплициран обред с всевъзможни кремове и лосиони или просто...

Предотвратете прегряване

За да се предпазите от прегряване, най-добре избягвайте директна слънчева светлина, изключително следобяд. Покрийте главата си с шапка, пийте доста течности и търсете хладина. Ако е належащо, можете да намокрите главата или тениската си или да употребявате вентилатор. Какво несъмнено не би трябвало да вършиме в горещия парещ ден? Да се охлаждате с ледено студена вода. Вашите кръвоносни съдове са необятно отворени заради горещината и те ще се стеснят заради студа. Поради това ще можете по-лесно да се отървете от топлината в тялото си и рискът от безоблачен удар или прегряване в действителност се усилва, споделят експертите.

Симптоми на прегряване

Звезди измежду бял ден, възприятие на примиране и чувство, че ще припаднете

Главоболие и замаяност
 Подуване в жегата? Това е рисков признак, обърнете му внимание! Подуване в жегата? Това е рисков признак, обърнете му внимание!
Много хора задържат течности в горещите дни, което постоянно води до тромавост и отичане на корема. Това е напълно обикновено, само че несъмнено не...

Проблеми с концентрацията и некадърност да мислите трезво

Мускулни болки или загуба на мощ

Крайна жадност

Повръщане

При тежки случаи на безоблачен удар някой може даже да изпадне в безсъзнание. Ако това се случи, можете незабавно да започнете да го охлаждате, да вземем за пример посредством потребление на студен (никога леден) душ или мокри кърпи. След като някой пристигна в схващане, можете да му дадете нещо за пиянство. Ако индивидът продължава да повръща, разтревожен е или комплициран и продължава да изпада в безсъзнание, би трябвало неотложно да се обадите на незабавните служби на 112.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР