Температурите, които се усещат на земята, са много по-високи от

...
Температурите, които се усещат на земята, са много по-високи от
Коментари Харесай

78 градуса: Румънец пържи яйца на слънце без огън, за да докаже колко е горещо

Температурите , които се усещат на земята, са доста по-високи от публично измерените на избрана височина или на сянка. Колко огромна е разликата, показва Михай Енеску, учител в Университета по агрономически науки и ветеринарна медицина в Букурещ. Той съумя да изпържи яйца в тиган без огън, просто подложен върху парещ пясък и затоплен от жаркото слънце.

Снимка: Facebook/Pădurile din România

Целта на неговия опит е да притегли вниманието към опустиняването в района на Олтения.

Енеску потвърждава също, че колкото повече се приближаваме до равнището на земята, толкоз по-топло става, а земята се трансформира в „ пещ “. Той употребява и термометър, който регистрира температурата в тигана, която последователно се повишава до 78 градуса по Целзий. Цялото нещо продължава към 3 минути, споделя Михай Енеску пред Digi24, като добавя, че опитът не е кулинарен, а сигнализира за положението на пясъците в региона на Олтения. 

Снимка: Facebook/Pădurile din România

Преподавателят споделя още, че единствено в окръг Долж има 100 000 хектара пясък и че едно от решенията за излекуване на почвата е залесяването с акациеви дървета. Този вид почва е известна още като " летящ пясък ", тъй като при вятър частиците се носят във въздуха и видимостта пада до 20-30 метра, което пoказва необходимостта от нейното оправяне.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР