Температурите днес ще се понижат с 4°-6°Днес през страната ще

...
Температурите днес ще се понижат с 4°-6°Днес през страната ще
Коментари Харесай

Нахлува студен фронт, градусите падат

Температурите през днешния ден ще се намалят с 4°-6°

Днес през страната ще премине размит леден атмосферен фронт.

Над по-голямата част от страната ще бъде най-вече слънчево. Временни нараствания на облачността ще има над Източна България и над планините, на изолирани места ще превали слаб дъжд.

Ще духа до сдържан северозападен, в Източна България - север-североизточен вятър. С него ще проникне леден въздух и дневните температурите ще се намалят с 4°-6°, преобладаващите оптимални ще бъдат сред 15° и 20°, в София към 16°.

Това съобщи дежурният синоптик в Национален институт по метеорология и хидрология Виктория Клещанова, представена от Агенция " Фокус “.

Над Черноморието ще има по-значителни краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа до сдържан север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 16°-18°. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността, без основни превалявания. Ще духа до сдържан, по билата и краткотрайно мощен северозападен вятър. Температурите ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще бъде към 12°, на 2000 метра - към 4°.

Атмосферното налягане ще бъде близо до междинното за октомври - ще се покачва.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР