Темата за срещата между българския президент Румен Радев и руския

...
Темата за срещата между българския президент Румен Радев и руския
Коментари Харесай

Тома Биков: Преди да замине за Москва, Борисов ще отиде в Украйна, а с Путин си говорят редовно

Темата за срещата сред българския президент Румен Радев и съветския му сътрудник Владимир Путин беше коментирана от депутати в утринния блок на bTV. Те не можаха да стигнат до единодушие това „ първа крачка “ ли е в стоплянето на връзките сред двете страни или става въпрос за поддържане на съществуващите към този момент връзки.

„ Не знам каква първа крачка е направена, в случай че госпожа Теменужка Петкова беше на среща в Сочи с съветския енергиен министър “, съобщи Тома Биков от ГЕРБ. Той посочи, че сред Бойко Борисов и Путин се реализират регулярни телефонни диалози.

„ В какъвто и „ поток “ да участваме, той се реализира от държавното управление, а държавното управление се гласоподава от Народното събрание “, уточни Биков. „ Тези диалози предстоят да се водят съществено и ще се водят на срещата на премиера в Русия. Тя е подготвяна доста дълго време “, разяснява той още веднъж идното посещаване на Бойко Борисов в Русия във връзка 24 май.

Преди да посети Москва, Борисов ще отиде и в Украйна, сподели Биков.

Крум Зарков от Българска социалистическа партия посочи, че вчерашната аудиенция на Румен Радев е първа среща на държавни глави сред България и Русия от 10 години насам. „ Този нов подтик на връзките сред двете страни не може да бъде непризнат. Не мисля, че президентът Радев преувеличава като споделя, че е една първа значима крачка “, съобщи той.

„ Румен Радев ясно изрази какви са неговите визии във връзка с Русия още по време на неговата предизборна акция. Той се ангажира да извади тези връзки от „ ледниковия интервал “, в който се намират. Точно това направи с вчерашната си аудиенция “, счита социалистът.

Искрен Веселинов от „ Обединени патриоти “ съобщи от своя страна: „ Винаги сме желали да имаме естествени връзки с Русия. Задавам си въпроса би ли се случила тази среща, в случай че бяхме реагирали по различен метод по случая „ Скрипал “.

„ По всички планове, които бяха сложени, се работи още най-малко от предходната година “, добави той.

Според Андон Дончев от „ Воля “ е добре, че се е събудил въпроса по отношение на опциите за обновяване на плана за „ поток “ – газова тръба към България.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР