Темата за произхода на човека вълнува и винаги е вълнувала

...
Темата за произхода на човека вълнува и винаги е вълнувала
Коментари Харесай

Възможно ли е да сме с извънземен произход?

Темата за произхода на индивида вълнува и постоянно е вълнувала хората. Хипотезите за него не са една и две. Можем да стартираме от чисто религиозните трудове, в които се споделя, че Бог основава човека  „ по собствен облик и сходство “ (Битие 1). След това да минем през Дарвиновата доктрина, в която ученият уверено твърди, че индивидът е еволюирала маймуна. И най-после да стигнем до все по-често излизащата на дневен ред идея, че животът е „ засят “ на Земята от напреднала извънземна цивилизация. И това са единствено 3 от главните точки, разсъждаващи над хилядолетната тайнственост за зараждането на живота на нашата планета.

Има доста неизяснени условия към появяването на първите земни човешки същества. Както за точното време, в което това става факт, по този начин и голям брой безспорни открития на археолозите, доказващи, че античните цивилизации, населявали Земята, са били доста по-напреднали от актуалната хуманоидна раса. За това свидетелстват обекти като Египетските пирамиди, Стоунхендж, мистериозните скулптури на Великденския остров край Чили и мн. др.  Останките от по-напредналите антични цивилизации отварят доста въпроси, на които консервативната просвета и до през днешния ден не може да даде съответни отговори.
В последните десетилетия от ден на ден експерти от разнообразни научни сфери поддържат теорията за „ засяването “ на живота на Земята от по-висш извънземен разсъдък. Един от тях е носителят на Нобелова премия Франсис Крик – английски молекулярен биолог, биофизик и невролог. Той е изобретател на човешката ДНК молекула. Крик енергично поддържа схващането за съзнателно пренесения на нашата планета живот, наречено „ ориентирана панспермия ”. Неортодоксалните хрумвания, които ученият пази приживе, по никакъв начин не се харесвали на множеството му сътрудници, само че той бил задоволително самоуверен, с цел да ги отстоява.

По думите му:
„ Изхождаме от там, че на някоя далечна планета преди около  четири милиарда години се е развила форма на висше създание, което, също като нас, е разкрило науката и технологиите, само че ги е създало на доста по-високо равнище от нашето. “  
Сър Франсис Крик написа в книгата си „ Самият живот: неговият генезис и природа “ („ Life Itself: Its Origin and Nature “), че първите следи от живот на Земята датират отпреди към 3,6 милиарда години. Но първият фосилен запис, съдържащ доказателства за съществуването на елементарни организми е на едвам 0,6 милиарда години.

Той открива съществени свидетелства, подкрепящи така наречен „ ориентирана панспермия ”, в записите на фосилите. Според защитаваната от него теза, микроорганизмите, донесли живот на Земята, би трябвало да са се появили ненадейно. Ученият съумява да удостовери неналичието на каквито и да било доказателства за преходни форми на живот. Което от своя страна дискредитира значително съществуващото и необятно публикувано досега поверие за появяването и еволюцията на организмите.
Заключението, до което Крик доближава въз основата на многочислените си проучвания, е, че корените на нашата форма на живот идват от друго място във Вселената. Най-вероятно друга планета, където са се развили доста по-напреднал разсъдък и форма на битие. Оттам семенцата (специфични микроорганизми) евентуално са пренесени посредством галактически транспортен съд до Земята и разпръснати (засети) по повърхността й. Друга съществуваща догадка в тази посока е, че човешкият тип е генно модифициран от извънземни същества и планиран с частичка от тяхното лично ДНК.
Известният английски академик Пол Дейвис освен има вяра в ориентираната панспермия, само че и позволява, че може да има извънземно известие, закодирано в нашата ДНК. Посланието, съгласно него, може да бъде разгадано едвам когато хората получат достъп до технологията, с която може да бъде разчетено и декодирано.  
Елън Лойд е математик, академик, публицист и отдал над 20 години от живота си откривател на старинни документи и артефакти за античните цивилизации. В своята книга „ Voices from Legendary Times “ Елън твърди, че преди милиони години Земята е била населявана освен от хора, само че и от извънземни. Както и че визитите на НЛО на нашата планета са били процедура.    
Според още по-смелите теории, освен една извънземна цивилизация е посяла живот или е проектирала хора на Земята. Различни представители от разнородни точки в Космоса са навестявали Земното кълбо и всяка от тях е оставила собствен  генетичен материал и отпечатък по него. Именно на това се твърди, че се дължи разнообразието от етноси и външни белези на хората по света. Голяма част от по-консервативно настроените учени обаче имат вяра, че няма нищо свръхестествено в появяването на живота на Земята. Че той се е зародил тук и е еволюирал напълно естествено от низши, едноклетъчни микроорганизми към по-сложни такива, стигайки до животните, а по-късно и до хората. Други пък поддържат теорията за по този начин наречената „ лито панспермия ”, която съставлява механично преместване на спори и разнообразни микроорганизми през галактическото пространство от една планета на друга.

Все още няма еднопосочен отговор на въпроса по какъв начин е зародил животът на нашата планета. Е, науката си има своето изрично пояснение, само че религията и езотериката по никакъв начин не са съгласни с него. Продължаваме да се питаме дали животът се е зародил тук или някъде оттатък, в друга точка от Вселената? Чудим се дали съществуването ни в действителност е естествено продължение на еволюцията или извънземен опит, чиято цел към този момент остава тайнственост за хората. Това, което сигурно всеки от нас би трябвало да знае обаче, е, че животът е подарък и е неуместно да го пропиляваме в безсмислено, неосъзнато битие, разногласия и непотребни драми.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР