Темата за пътната безопасност е приоритет на правителството, защото основна

...
Темата за пътната безопасност е приоритет на правителството, защото основна
Коментари Харесай

Средно 8% от разходите по всеки проект се инвестират в пътна безопасност

Темата за пътната сигурност е приоритет на държавното управление, тъй като съществена задача на всички нас, на институциите и цялото общество, е да спрем войната по пътищата и хората да стигат там, закъдето са тръгнали, живи и здрави. Мерките за пътна сигурност са значителен детайл от всеки инфраструктурен план, като цената им е приблизително 8% от разноските. Това съобщи районният министър Николай Нанков.

"Това са средства за възстановяване на пътната настилка, за замяна на ограничаващи системи, които са амортизирани или не дават отговор на актуалните условия, маркировка и други. Мога да дам и съответни образци. По Оперативна програма „ Регионално развиване 2007 – 2013 “ са рехабилитирани 940 км пътища II и III клас и е построена Северната скоростна дъга. Общата стойност на строителството е 685 млн. лева, от които 55 млн. лева са за пътна сигурност. По Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура 2014 – 2020 “ ще се изградят 67 км автомагистрали на стойност 1,6 милиарда лева Близо 164 млн. лева от тези средства ще се изразходват за възстановяване на пътната сигурност ", сподели Нанков.

Министърът акцентира, че работи в съдействие с Министерство на вътрешните работи – получаваме информация за пътните сектори с централизация на ПТП, с цел да бъде осъществено обезопасяването им.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР