Темата за новия завод на Volkswagen („Фолксваген”) вече звучи доста

...
Темата за новия завод на Volkswagen („Фолксваген”) вече звучи доста
Коментари Харесай

Странна и притеснителна информация за завода „Фолксваген”, за който България се бори

Темата за новия цех на Volkswagen („ Фолксваген”) към този момент звучи много изтъркано. Военната атака в Турция накара концерна да спре решението си за старт на градежа на завода край Измир, откакто преди този момент учреди дъщерна компания в Маниса с капитал 150 млн. евро.

Тази вест ни накара да потриваме предостатъчно ръце, само че малко по-късно стана ясно, че в конкуренцията за този цех влиза и Румъния, а Сърбия също подвигна мизата.

Вучич ни цака за "Фолксваген ": Българите дават 260 милиона, аз предлагам...

На този декор идва новината от Automotive News, че производството на Passat може да бъде изнесено в завода на компанията в Словакия, а не както се смяташе до момента, че то ще бъде изнесено в Турция.

Тази седмици бордът на шефовете на VW би трябвало да се срещне още веднъж, с цел да реши (евентуално) бъдещето на инвестицията в размер на 1,3 милиарда евро в предстоящ цех в южната ни съседка.

От „ Фолскваген “ се появиха горещи разкрития за завода, за който България се бори

Както знаем, членът на борда Стефан Вейл (министър-председател на Долна Саксония) се опълчи на решението за градеж в Турция, а Долна Саксония държи 20% от акциите във „ Фолксваген”.

Очевидно това решение е доста мъчно за компанията, само че тя би трябвало да го вземе доста бързо. Volkswagen желае новият цех за отвори до октомври 2022 година, когато заводът в Емден, Германия, в който сега се създава Passat, би трябвало да стартира да създава електрически автомобили.

Едно от решенията е преместване на производството на Passat в Братислава. В момента там се създават VW Touareg и Audi Q7, както и VW Up, Seat Mii и Skoda Citigo. Но производството на мини градските модели скоро ще бъде прекратено, защото търсенето им е спаднало внезапно. Така ще се отворят нови индустриални мощности.

Според източници на Automobilwoche, VW към този момент е решил да трансферира част от производството на Skoda Karoq в Братислава. Смяташе се, че в новия цех ще се създава и Karoq, ча да се облекчи завода в Чехия.

БЛИЦ напомня, че България предлага на VW огромна индустриална зона отвън София, покрай летището. Теренът на някогашния металургичен цех принадлежи на българската „ Първа капиталова банка” и австрийската компания за недвижими парцели „ Соравиа” (Soravia).

Българският министър-председател Бойко Борисов даде обещание да покаже на VW, че ще бъде „ най-лоялния сътрудник на най-големия авто колос в света”. Премиерът се базира на положителното местонахождение за немските вложители и доста ниските налози, прецизира vesti.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР