„Темата за насилие над деца е изключително чувствителна. Да защитиш

...
„Темата за насилие над деца е изключително чувствителна. Да защитиш
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Как да защитим правата на едно дете, жертва на насилие?

„ Темата за принуждение над деца е извънредно сензитивна. Да защитиш правата на едно дете преди и откакто е потърпевшо от принуждение изисква подготвеност и ясна нормативна база “, съобщи зам. - омбудсманът Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 година Завършила е право в Софийския... към профила по време на кръгла маса на тематика „ Гарантиране на правата на децата, потърпевши от принуждение “, която се провежда взаимно от институцията на Омбудсмана, Фондация П.У.Л.С. и Национална мрежа за децата, съобщи кореспондент на novini.bg.



Снимка: Novini.bg

„ Какво се изисква, с цел да защитим правата на децата – работещо законодателство. То би трябвало да бъде приведено с всички европейски стандарти, изясни Ковачева. „ Когато приказваме за отбрана на децата от принуждение би трябвало да има и съответна реакция от институциите, да се познава добре законодателството “, изясни още тя. „ Практиките в институциите би трябвало да бъдат на равнище “, безапелационна е Ковачева.
„ Не на последно място е значимо и практиката за работа с деца. Нужни са избрани условия при разпит на едно дете “, изясни зам. - омбудсманът. Тя подсети, че връщането на едно дете към моментите на принуждение е доста травматично.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР