Темата за категоризацията на хотелите по Черноморието, а и не

...
Темата за категоризацията на хотелите по Черноморието, а и не
Коментари Харесай

Четиризвезден хотел в Златни пясъци - без сифони в баните

Темата за категоризацията на хотелите по Черноморието, а и освен, още веднъж е на дневен ред, откакто инспекция на Комисията за отбрана на потребителите и туристическия министър Николина Ангелкова откри куп нарушавания в хотел "Палма ", който се намира в комплекса "Златни пясъци ".

Повод за инспекцията е сигнал на летовник, подаден на горещия телефон на туристическото министерство. Гражданинът алармирал, че изискванията в хотела не отговаряли на неговата категория, която от 2011-а е "четири звезди ". При инспекцията КЗП и Ангелкова открили, че в обекта липсват всевъзможни условия за хора с понижена пъргавина, няма лоби бар, бар на басейна, нито даже сифони в баните... Наред с това категоризираните стаи са 39, само че по лист те са се оказали 42. Хотелът бил и с изтичащо уверение за категоризация, а притежателите въобще не са подали ново заявление в туристическото ведомство.

Ангелкова заяви, че незабавно стартира процедура по прекатегоризация на обекта. На шефовете ще бъде формиран акт за нарушаванията. Санкциите стигат до 3000 лева за всяко нарушаване при първа ревизия. Предстои нова инспекция и в случай че нарушаванията не са отстранени, санкцията се удвоява.

КЗП и Ангелкова се натъкнали на още хотел-нарушител. Става дума за "Бялата лагуна " в Кранево, който също има "четири звезди ". Министърката загатна за още пет сходни фрапиращи случая с почивни станции, където е открито разминаване с нормативите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР