Темата за "Бузлуджа" трябва да стане предпоставка за сериозен разговор.

...
Темата за "Бузлуджа" трябва да стане предпоставка за сериозен разговор.
Коментари Харесай

Нинова: Напуснахме окончателно председателския съвет на парламента

Темата за "Бузлуджа " би трябвало да стане причина за сериозен диалог. Ние започнахме преди месец акция за възобновяване на войнишките монументи. Сега взехме решение и желаеме да получим собствеността на "Бузлуджа ". Причината е, че той се разрушава. Имаше реакции от млади архитекти, от Европа. Те предложиха да се включат безплатно и да вземат участие във възобновяване на паметника, тъй като за тях той е архитектурно знамение. Това е потребно и България.

Това сподели в предаването "Още от деня " водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на... към профила. През 2011 година, когато първото държавно управление на Борисов ни го предложи, това е можело да стане безплатно. Сега законът е изменен и би трябвало да има търг. Ние съблюдаваме закона, само че през днешния ден разбрахме, че на търга за "Бузлуджа " ще вземат участие неправителствени организаци, някаква част от Съюз на демократичните сили, Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и... към профила. Това е неприемливо. Има напън над държавното управление да не дава паметника на Българска социалистическа партия. Има хора, които са останали в своето развиване, при започване на 90-те години. Аз няма да разясня език на омразата. Ние желаеме да създадем нещо за България. Нещо съзидателно. Вярвам, че ще успеем да намерим законово решение на казуса, сподели още тя.

Напуснахме дефинитивно председателския съвет на Народното събрание. Нашите закони са признати на комисии, само че не влизат в пленарна зала. Това е ясно нежаление да се извършва нашата законодателна стратегия. Ще се върнем, когато стартират да се гледат нашите законопроекти. Преди изборите ръководещите споделяха: 300 лева пенсия и преизчисляване на всички пенсии. След 26 март те се отхвърлиха от тези думи и излъгаха хората. Не желаят да прегледат и нашето предложение, в което обясняваме от къде ще се намерят тези 800 млн. лв.. В политиката е доста значимо да си пореден. Патриотите споделяха, че ще спрат санирането и ще има пари за пенсии. Какво става в този момент? Санирането продължава, пенсии няма, даде образец Нинова.

Ние сме за рационален диалог за изборната система. Грешка на всички ни е, че не организирахме този диалог преди референдума. Трябваше да разбираем всички минуси на по този начин препоръчаната мажоритарна система и хората щяха да ни схванат. Ние настояваме за смесена система. Идеята за нов референдум е насмешка с хората. ГЕРБ използваха референдума и бяха на ясно, че техните оферти няма да минат в пленарна зала. Те вътрешно не желаеха да бъде признат този законопроект. Ние сме поредни и ще продължим да настояваме за смесена система, безапелационна беше Нинова.

Външната политика на държавното управление е похвална, само че ние би трябвало да знаем какви задължения е поел Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила при срещите си с Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари... към профила, Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила, Франсоа Макрон, Зоран Заев. С македонският министър председател имахме доста приятна среща. Той има нашата поддръжка за това, което прави. Не сме разговаряли за писмеността. Говорихме по друга гореща тематика - за въстановяването на войнишките монументи. Той ме предложения да отида в Македония и да беседваме, откакто се запознае с всички обстоятелства. Имаме концепция за свикването на една Балканска среща на всички социалистически партии, на която да обсъдим целите на българското председателство на Европейски Съюз, разкри соцлидерът.

Няма да желаеме оставката на Пламен Узунов Пламен Узунов е длъжностен министър на вътрешните работи в кабинета на Огнян... към профила. Разликата е, че президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила е определен от директно от народа и не може да му се дава ум, както и да му се месим и да му диктуваме за екипа. Ние ясно декларирахме, че не утвърждаваме такива фотоси, само че президентът самичък си дефинира екипа. Кандидатурата на Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През... към профила не беше общобългарска. Тя беше еднолично решение на Бойко Борисов. Ние имаме бележки по отношение на тази кандидатура. На представянето си тя беше равна, приключи Нинова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР