Темата на дискусията е изключително важна. Това заяви Лиляна Павлова,

...
Темата на дискусията е изключително важна. Това заяви Лиляна Павлова,
Коментари Харесай

Лиляна Павлова представи 5 приоритета за финансиране на ЕИБ

Темата на полемиката е извънредно значима. Това съобщи Лиляна Павлова, вицепрезидент на Европейската капиталова банка /ЕИБ/. Тя показа опциите за финансиране от Европейска инвестиционна банка на форума " Инвестиционните планове. Планът за възобновяване и резистентност ".

Ето какво още сподели тя:

" Нашата цел е да ускорим вложенията за зелената транформация на европейските градове, да осигурим енергийна сигурност. През предходната година предоставихме почни 1 милиарда евро по Гаранционния фонд за справяне с пандемията. Предоставяме и консултансти услуги за подготовка на планове. Подписахме със Столична община за устойчива градска подвижност. Такива планове са извънредно настоящи, по тях можем да окажем и безплатна хомощ и да съфинансираме.

По отношение на климата - ролята на климатичните дейности в градовете е извънредно значима за европейската сигурност, тъй като те имат капацитет да бъдат мотори на прехода към ниско въглеродна стопанска система. Европейска инвестиционна банка може да финансира сходни планове.

1. Чрез финансирането на енергийна успеваемост посредством ремонт на здания. Това е един от основните цели, които финансираме. Сградите в Европа употребяват 40% от цялата създадена сила, над 75% от целия градски фонд е неефикасен. Европейска инвестиционна банка съфинансира до 75% от такива планове.

2. Инвестиции в умни градове

3. Устойчива градска подвижност - замяна на градския превоз, понижаване на излъчванията.

4. Намаляване на потреблението на сила в градовете посредством " зелено " регенериране - да се даде опция на хората повече да вървят пешком или с колела. 

5. Кръговата стопанска система в градовете. Създадохме център за повишение на осведомеността.

В момента създаваме механизъм за безплатно финансиране за планове за кръгова стопанска система. Този механизъм ще бъде създаден до края на годината, от средващата ще стартира да действа. 

Участваме и в плановете за справедливия преход. Отчитайки спецификите на районите, да подготвим и съфинансираме планове, които ще доведат до осъществяване на задачите, за които стана въпрос ", щаза още Лиляна Павлова.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР