Телевизори, бяла техника и смартфони ще са предпочитаните коледни подаръци,

...
Телевизори, бяла техника и смартфони ще са предпочитаните коледни подаръци,
Коментари Харесай

Потребителското кредитиране отчете рекорден 70% ръст в онлайн продажбите

Телевизори, бяла техника и смарт телефони ще са желаните коледни дарове, считат от сдружението за потребителско кредитиране УниКредит Кънсюмър Файненсинг. Според УниКредит, 23 декември ще бъде вторият по мощ ден за извършване на покупки тази година.

Първият беше Черният петък, на който сдружението за потребителско кредитиране регистрира рекордните над 70% растеж в онлайн продажбите спрямо 2017 год. Според специалистите от УниКредит Кънсюмър Файненсинг това се дължи на по-атрактивните онлайн оферти и промоции, както и улеснената процедура за кандидатстване на стоков заем.

От началото на годината е допустимо кандидатстването и утвърждението за стоков заем от УниКредит Кънсюмър Файненсинг напълно онлайн, като клиентът удостоверява контракта си с един клик. Всичко това съкратява времето за доставка на стоката на клиента с от 3 до 5 дни.

И тази година черната техника и по-специално тв приемниците бяха най-желаната покупка. Те съставляват 1/3 от общите продажби за този ден, а смарт телефоните минаха на трето място, след компютърната техника. Общият дял на тези три продукта от всички продажби на Черния петък е над 60%.

От направената от сдружението статистическа извадка се вижда, че междинният размер на заема е понижен с 6%, като предходната година той е бил 810 лева, а тази година е 760 лева Това се дължи на обстоятелството, че онлайн продукцията е с по-голяма тежест, а покупките са с по-ниска стойност от тези направени във физическите магазини.

На база на тези данни и на тези от предходната година, прогнозата на УниКредит е на 23 декември клиентите да се насочат към физическите магазини. Експертите чакат междинната финансирана сума да бъде по-висока от предходната година с към 5% или почти 780 лева, защото наклонността през цялата година е такава - по-висока финансирана сума.

Очакванията са на втория по мощ ден за извършване на покупки тази година клиентите да се насочат към финансиране за покупка на тв приемници, бяла техника и смарт телефони, които са измежду най-предпочитаните коледни дарове.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР