Телевизионният водещ и лидер на новорегистрираната партия Има такъв народ

...
Телевизионният водещ и лидер на новорегистрираната партия Има такъв народ
Коментари Харесай

Слави към Борисов: Обади се на твоята приятелка Меркел и й кажи Арбайт махт фрай, и чакай да видиш резултата |

Телевизионният водещ и водач на новорегистрираната партия " ИТН " Слави Трифонов разгласява във фейсбук коментар във връзка изявлението на премиера - " Няма потребност от военно състояние. Докторите, сестрите, давайте, здравите да се връщат на работа. Защото има и психически проблем - 16 дни лекуване, като го удариш още един път и с карантина, на човек му се събира над месец. Хем не е работил, не физически, душевен се изтезава. Ще стартираме да губим хората. Работата носи независимост, наслаждение, живот. Щом някой оздравее, незабавно го връщайте на работа. А не да го притискате, още повече да психясва ".

Фразата " Работата носи независимост ", използвана от премиера Борисов по предписание не се употребява от политически водачи, защото е натоварена с внушения за нацистките концлагери на гибелта. Точно това е бил надписът на входовете на няколко от тях - Arbeit macht frei.

" Когато ги чух се вцепених и изпаднах в положението, наречено същински ступор. Че министър-председателят е необразован, че не е чел книги, че не знае езици и има ниска обща просвета (както и жалко възприятие за хумор) - това е ясно. Видимо е за всички. Но да не знае Бойко Методиев Борисов какво е това изречение и от кое място идва, то е неуместно. Защото съгласно мен той е направил неволна неточност, тъй като в случай че не е такава неточност - това е безумно. Сега ще му кажа къде сбърка чудовищно през днешния ден. Бойко, изречението " Работата носи независимост " на обичания ти немски звучи по този начин: " Арбайт махт фрай ". И знаеш ли, Бойко, къде се намира това изречение? А? Имаш ли визия? Намира се на вратата на най-страшното създание на човечеството - концлагера Аушвиц. Както и на вратите на доста други нацистки концентрационни лагери и затвори ", написа Слави Трифонов. 

Ето и целия му откъс:

Днес министър-председателят на България Бойко Методиев Борисов, обикаляйки с джипа си и возейки в него здравния министър и шефа на " Пирогов ", и до момента в който се снимаше, с цел да популяризира великото си ръководство, сподели следните думи, изтъквам: " Работата носи свобода… "

Когато ги чух се вцепених и изпаднах в положението, наречено същински ступор. Че министър-председателят е необразован, че не е чел книги, че не знае езици и има ниска обща просвета (както и жалко възприятие за хумор) - това е ясно. Видимо е за всички.

Но да не знае Бойко Методиев Борисов какво е това изречение и от кое място идва, то е неуместно. Защото съгласно мен той е направил неволна неточност, тъй като в случай че не е такава неточност - това е безумно.

Сега ще му кажа къде сбърка чудовищно през днешния ден.

Бойко, изречението " Работата носи независимост " на обичания ти немски звучи по този начин: " Арбайт махт фрай ".

И знаеш ли, Бойко, къде се намира това изречение? А? Имаш ли визия? Намира се на вратата на най-страшното създание на човечеството - концлагера Аушвиц. Както и на вратите на доста други нацистки концентрационни лагери и затвори.

Това че не знаеш немски не те оправдава, тъй като изразът е известен и на български - за тези, които знаят най-малко малко история.

Знаеш ли какво, Бойко, скимва ми нещо. Обади се на твоята другарка - канцлера Ангела Меркел и й кажи на обичания ти немски: " Арбайт махт фрай " и чакай да видиш резултата.

Тя е от Източна Германия. В момента е канцлер на Федерална Република Германия и като чуе това изречение, първото, което ще си намерения е в случай че може да ти махне главата.

Сега си показа какво си мисли всеки българин, който най-малко малко познава историята.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР