Телевизиите стигнаха върха. Или задълбаха под дъното, зависи кой как

...
Телевизиите стигнаха върха. Или задълбаха под дъното, зависи кой как
Коментари Харесай

Борисов напомня на последните дни на Кадафи

Телевизиите стигнаха върха. Или задълбаха под дъното, зависи кой по какъв начин гледа на достиженията им…

Би Ти Ви пусна в новините по какъв начин Борисов споделя анекдот пред партийния си актив. Всички малките екрани отразиха с значителни репортажи обиколка на Борисов по газови трасета, автомагистрали, села и паланки и среща с партийния актив.

Докато беше на власт, малките екрани пускаха в новините селфита с джипката от така наречен Севда тв. Но в този момент националните малките екрани са поканени и са отразили нашироко и с обич разходката на своя любим. Пуснали са обстойно в новините поредност от негови гневни нападки, обвинявания и обикновени неистини, на които по традиция няма кой да възрази или най-малко да попита.

Както заяви Би Ти Ви в дългия си репортаж с Борисов – „ той приключи изявлението си с анекдот “. И в новините го пусна по какъв начин споделя вица:

– Кое се смъква най-трудно? – Умна жена, остарял тапет, и Корнелия Нинова и Христо Иванов.

В реалност най-трудно се смъква Борисов. Такива жестове огромните медии не са правили на никоя съпротива. Каква съпротива? За тях той още е ръководещ. За малките екрани той не е свален от власт, не е изгубил избори и още е министър председател. Могат да му създадат и едно шоу да споделя вицове, написа Иван Бакалов в.

Има един принцип за свободата на пресата, наследен от бащите на американската народна власт. Един арбитър от Върховния съд на Съединени американски щати го е дефинирал малко: „ Пресата би трябвало да служи на ръководените, не на ръководещите “ (The press was to serve the governed, not the governors – арбитър Хюго Блек, делото на „ Ню Йорк Таймс “ против Съединени американски щати, 1971 г.).

Да погледнем по какъв начин е у нас. Кой на кого служи?

Ако следваме този принцип – ето, националните малките екрани (вече) не служат на ръководещите. Но те не служат и на ръководените. Те служат на …Борисов. Продължават да обслужват предходния ръководещ. Те не са самостоятелни медии, критикуващи държавното управление, а са просто партийни партизани, пазят ползите на една партия, даже единствено на един политик.

Става дума за власт, която натрупа доста пари и с тях купува още веднъж власт, като се почне от гласове и се свърши с малките екрани и преса.

Сговор, който изцяло дава отговор на определението мафия.

Като изгледа човек на запис съботните вести на bTV, Нова и Българска национална телевизия с присъединяване на Борисов, след първичното усещане за падението на малките екрани, ще види още нещо. Борисов сякаш държи тирада, само че се кара яростно. Това е …късният Хитлер. Звучи тъкмо като него, който е гледал остарели фрагменти. Активът на ГЕРБ гледа изплашен и подтиснат. От тона му се вижда, че го е боязън, колкото и да го обслужват малките екрани и да го пази Гешев. Само те са му останали като последни убежища.

Хитлер капут…

В обществените мрежи към този момент са забелязали приликата в изявлението на Борисов и са инсталирали неговия глас в фрагменти от тирада на Хитлер.

Впрочем, Борисов припомня и на последните дни на Кадафи. Няма да е чудно да тръгне да бяга, в случай че сменят Гешев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР