Телескопът Кеплер на НАСА е заснел група петнисти обекти около

...
Телескопът Кеплер на НАСА е заснел група петнисти обекти около
Коментари Харесай

Телескопът Кеплер е заснел активност от извънземен живот?

Телескопът Кеплер на НАСА е снимал група петнисти обекти към звезда, която съгласно някои учени от Американската галактическа организация е знак за живот на извънземна цивилизация.

Необичайната интензивност е видяна към звездата KIC 8462852, която се намира на 1500 светлинни години от Земята. Макар че са към момента с неразбираем генезис, от НАСА удостоверяват, че сходни сигнали досега не са били следени.

Задачата на телескопа Кеплер е да локализира местоположението на евентуално обитаемите планети, като регистрира по-слабата светлина на избрани звезди, тъй като планети, които се въртят към избрани звезди, блокират част от тяхната светлина.

До момента са открити няколко такива планети, само че странни петнисти петна са засичани единствено към KIC 8462852.

Учените от SETI (програма за търсене на извънземен разум) от дълго време считат, че извънземните цивилизации може да се засекат по големи артефакти с софтуерен генезис, кръжещи по орбита към звездите.

 Телескоп

Табета Бояджан от университета Йейл са разгледали сниманите от НАСА фотоси и считат, че феноменът е доста допустимо да се предизвиква от група комети, които се движат в орбитата към звездата.

Въпреки това не отхвърля да има и друго пояснение за движещите се обекти, които затъмняват с 2% светлината на звездата си.

Астрономът Джейсън Райт от Пенсилванския университет въпреки това твърди, че сниманото от Кеплер са рой мегаструктури, които се движат в различната Слънчева система.

Извънземни са последната от хипотезите на множеството учени, само че сходна интензивност доста наподобява на знак за извънземен живот – твърди експертът.

Изследванията към KIC 8462852 ще продължат и отсега нататък. Предстои да се разбере дали към звездата се излъчват радиовълни, което ще е сигурен сигнал за софтуерна активност в Галактиката.

Данните от извършените изследвания ще станат ясни едвам през идната година.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР