Теленор продава активите си в Централна и Източна Европа на

...
Теленор продава активите си в Централна и Източна Европа на
Коментари Харесай

Сделката на годината! Най-богатият източноевропеец след Нова тв купи и Теlеnоr за умопомрачителна сума…

Теленор продава активите си в Централна и Източна Европа на PPF GROUP за 2,8 милиарда евро. Бордът на Теленор Груп ще предложи специфичен дял от 4,40 норвежки крони за дял. Теленор подписа съглашение за продажбата на своите активи в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) на PPF Group за сумата от 2,8 милиарда евро (приблизително 27 милиарда норвежки крони), изчислена на база стойност на предприятията. Това се оповестява на уеб страницата на компанията. 

Бордът на шефовете на Теленор възнамерява да изиска от Годишното общо заседание на компанията позволение за разпределение на специфичен дял от 4,40 норвежки крони за акция.

Припомняме, че инвecтициoннaтa ĸoмпaния РРF Grоuр, ĸoнтpoлиpaнa oт чeшĸия милиapдep Πeтp Keлнep ĸyпи Hoвa тeлeвизия. Koмпaниятa e пoдпиcaлa cпopaзyмeниe зa пpидoбивaнe нa 100% oт aĸтивитe нa тeлeвизиoннaтa гpyпa.  

Трансакцията включва напълно притежаваните от Теленор предприятия в Унгария, България, Черна гора и Сърбия, както и доставчика на софтуерни услуги Telenor Common Operation. През 2017 година фирмите на Теленор в ЦИЕ донесоха на групата доходи от почти 11,8 милиарда норвежки крони или 9% от общите доходи на Теленор Груп. Приходите преди налози, лихви, амортизации и отчисления (EBITDA) на тези компании доближиха 4,1 милиарда норвежки крони или 8% от EBITDA на групата. Компаниите имат общо над 9 милиона клиенти и към 3 500 чиновници.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР