Телефонно обаждане променя живота на Борил Кръстев – мъжа на

...
Телефонно обаждане променя живота на Борил Кръстев – мъжа на
Коментари Харесай

Мъжът на Стойка стъписан. Телефонно обаждане променя живота му

Телефонно позвъняване трансформира живота на Борил Кръстев – мъжа на олимпийската ни шампионска по бокс Стойка Крестева. След него той внезапно връхлита в политиката и за два дни даже бе министър на спорта в задатък.

Пред Нова нюз Кръстев описа по какъв начин е привлякъл вниманието на проф. Николай Габровски.
-->
„ Получих едно обаждане от чужд номер, странно ми беше кой е. Професор Габровски беше на телефона, представи се, изненадах се в действителност прелестно. След като се показа за малко замлъкнах, защото разбрах кой звъни, но не знаех какво да кажа. Наистина останах прелестно сюрпризиран, че този човек, този експерт в своята сфера е  видял в мен нещо, с което е решил, че мога да оказа помощ на страната. Стъписах се малко – не всеки ден човек получава сходни позвънявания. След като той ме предложения на среща, представи ми какво желае да направи в неговия кабинет – за мен това е огромна чест и дълг към него като експерт, да кажа „ ДА ” на неговата покана като претендент – министър на младежта и спорта. “

Борил Кръстев деликатно сортира борбите си и тъкмо поради това не взема незабавно решението дали да излезе на политическия кръг. „ Споделих със Стойка, защото ние сме един до различен непрекъснато, най-близките и тя ми сподели: „ Виждам, че ти имаш интензивно гражданско мнение. На 100% съм зад тебе ”, споделя той.

Кръстев  разказва, че е бил колеблив по отношение на ориста на проектокабинета „ Габровски ”. „ Честно казано, бях скептично надъхан, че кабинетът на проф. Габровски ще мине. След като получих поканата по-настоятелно започнах да виждам какво се случва, какво приказват партиите.  Имах вяра в „ Коалиция за България ”, че може да поддържат кабинета на проф. Габровски тъй като видях, че някои от техните депутати познават кандидат-министрите. Те имаха положителни връзки имаха и се надявах, че биха дали късмет на този проектокабинет за България да стартира да работи по рецесиите. Но крайният резултат беше, че кабинетът не можа да мине “, споделя той.

Кръстев споделя, че откакто е завършило гласуването в Народно събрание, с което препоръчаният от проф. Габровски кабинет не е признат, професорът е благодарил на всички, че са се отзовали на неговата покана, че са намерили време да отделят за този план, и че са оставили на назад във времето фамилиите си и обществените си действия.

За кандидатурата на „ Продължаваме промяната “ за министър – ръководител – акад. Денков, Кръстев споделя следното: „ Акад. Денков е експерт е в своята сфера, известен български жител, учен. Само положителни неща мога да кажа за него, но и проф. Габровски не беше по-лоша кандидатура. “

„ Според мен Политическа партия бяха длъжни да предлагат министър председател с техния мандат, само че съгласно мен няма да получат тази поддръжка, която получи проф. Габровски “, споделя Кръстев и добавя, че съгласно него вторият мандат ще има по-малко гласове от първия.

На въпроса дали третият мандат е обречена идея и отива ли България на предварителни избори, Кръстев споделя следното: „ Ако в действителност преди третия мандат партиите не седнат да си поговорят малко повече – какви са концепциите им, какво би трябвало да се случи с нашата страна, да помислят най-много за нея, а не за личното си его ще има предварителни избори. Пети, шести, седми, какъв брой избора ще би трябвало да създадем, за да се промени нещо чисто партийно? Самите депутати да кажат: „ Абе ние нещо се оляхме, не може ли нещо да създадем за този народ, който гласоподава за нас? ”

Кръстев е на мнение, че ГЕРБ се държат отговорно в ситуацията, в което се намираме. „ ДПС  също се държат отговорно, макар и да имат своите визии по отношение на това какви цели би трябвало да взема решение държавното управление “, добавя той. Според него „ Български напредък “ цели да вдигне % си с избори и „ се държи малко 50 на 50 – хем да има държавно управление, хем да няма държавно управление “.

Кръстев споделя, че когато е бил в Народно събрание за няколко часа е забелязал, че в коридорите има разговор сред депутатите от разнообразни партии, само че в пленарна зала няма.

Политическата картина през погледа на Борил Кръстев наподобява комплицирана. За страдание в нея има и колорит на отчаяние. Той споделя: „ Не съм отчаян поради това, че не мина кабинетът на проф. Габровски. По-скоро съм отчаян от ниското равнище на парламентаризма в България. Как едни партии се борят всеки за себе си нещо да направи и най-после нищо не става. “

Той показва, че е чул някои от точките на акад. Денков и че те се припокриват с тези на кабинета на проф. Габровски. „ Самите партии не желаят да вземат решение проблемите на жителите “, споделя той.

На въпроса, в случай че беше станал министър – кои са първите неща, които щеше да направи в тази сфера, той споделя: „ Българският състезател, в случай че реши, че желае да реализира обещано достижение го реализира. Но пък за какво не създадем по този начин, че българският състезател да се усеща обгрижен, спокоен, сигурен в себе си? Ако имаш някаква работа и се отделиш от нея би трябвало да имаш приходи, докато тренираш. Тези приходи, не са задоволителни, за да може един състезател да живее обикновено. “ Кръстев счита, че с цел да може един състезател да мисли единствено за спорта би трябвало да бъде гарантиран.

Той прибавя, че би трябвало да се усъвършенства инфраструктурата в учебните заведения. Кръстев показва, че децата имат потребност от спорт.

Борил Кръстев има вяра, че крайната победа в политическата борба ще е за обществото, без значение след кой рунд ще бъде извоювана тя.

„ Тъй като съм оптимист се надявам след Нова година, в случай че отново отидем на предварителни избори към този момент да има едно по-голямо обединяване на депутатите, които избираме и на главните политики, които би трябвало да се случат. България би трябвало да върви в разцвет, за да бъдем всички добре в тази страна, в която живеем ", приключва той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР