Телефонни измамници се прецакаха здраво, след като без да искат

...
Телефонни измамници се прецакаха здраво, след като без да искат
Коментари Харесай

Телефонни измамници попаднаха на варненски прокурор, използват 79-годишна за муле

Телефонни измамници се прецакаха крепко, откакто без да желаят попаднаха на прокурор от Варненската районна прокуратура. Те пробвали най-популярния в последно време сюжет - служител на реда желае подпомагане и пари, с цел да предотврати машинация. Късметът този път обаче им изневерил. Засега е арестувано единствено мулето от групата - 79-годишната Веселинка Р., за която обаче са открити улики, че е взела участие и в друга сходна машинация в Девня.

Първото позвъняване е получено на 20-и февруари в 10.05 часа сутринта на стационарния телефон в кабинета на един от прокурорите. Юристът видял на екрана, че изписаният номер е на румънски оператор. Тъй като се знае, че за подобен вид измами се употребяват сходни номера, прокурорът споделил първо с сътрудника си в същия кабинет и по-късно вдигнал слушалката. Мъжки глас се показал за служител на реда от Общинска полиция Варна. " Разследващият " обяснил на прокурора, че са заловили част от група за телефонни измами, като в арестуваните са открити описи с номера и имена на набелязани жертви. И тъй като тъкмо тоя номер бил един от листата, " служителят на реда " обяснил, че желае подпомагане да заловят измамниците, по тази причина би трябвало да се спазят всички инструкции и да се даде сумата, с цел да ги задържат. Последвал сходен на разпит диалог с голям брой въпрос, най-вече за това каква сума може да събере - в дома си, в банкови сметки и така нататък Прокурорът обяснил, че може да събере 7000 лв.. Тогава " служителят на реда " му споделил да вземе парите от вкъщи си, да изтегли тези от сметката си, като му обяснил в детайли по какъв начин би трябвало да се държи в банката, с цел да не заподозрат чиновниците нещо неправилно. Докато течал този диалог, районният прокурор Красимир Конов и варненската полиция към този момент били известени.

Междувременно, към този момент на мобилния телефон на прокурора, се обажда различен мъж, който се показва за доктор. Той обяснил, че щерка му претърпяла злополука, осъществена е незабавна интервенция, поставили са й златни пирони в коляното и дължи се 30 000 евро. На обяснението, че няма от къде да откри толкоз пари, " лекарят " заплашил, че ще изпрати 15 брадати мъже. Последвали закани и вулгарни обиди. Накрая се стигнало до сумата от 7000 лева Всички диалози траяли повече от 5 часа. Завършили към 18 часа с ангажимента торба с пари да бъде оставена в уличката зад постройката на централна поща във Варна. През това време към мястото, определено за предаване на сумата, били ситуирани полицейски екипи, които чакали мулето да вземе изхвърлените пари. В торбата имало плик с банкови брошури вместо пари. На мястото е арестувана Веселинка.

" Към сегашния миг на Веселинка е повдигнато обвиняване за опит за машинация в съучастничество с непостоянен причинител. При претършуване в дома й са открити 500 лева и други движимости, обект на друга машинация в Девня. Само за последните 3 седмици в Районна прокуратура Варна открити 5 измамници, като 3-ма от тях са в ареста с непрекъсната мярка за неотклонение задържане под стража. Заведени са 16 досъдебни произвеждане, а сумата е над 80 000 лева ", сподели представителят на Варненската районна прокуратура Вяра Алексиева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР