Телефонна измама за 40 000 лв. бе предотвратена в резултат

...
Телефонна измама за 40 000 лв. бе предотвратена в резултат
Коментари Харесай

Спасиха дядо от телефонна измама за 40 бона

Телефонна машинация за 40 000 лева бе предотвратена вследствие на бързите дейности на чиновник от бургаски банков клон и отдел "Криминална полиция " в града.

71-годишен мъж от Малко Търново получил телефонно позвъняване по класическата скица "оказване на подпомагане на служители на реда при задържането на телефонни измамици ". Било му обяснено, че в региона са ситуирани полицейски чиновници, ангажирани в профилирана интервенция за задържането на нарушителите, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас.

В хода на диалога непознатият декларирал, че е належащо пенсионерът без терзание да даде наличните си пари, като след задържането на телефонните измамници, те ще му бъдат върнати персонално, а той самият ще бъде отличен с премия от министъра на вътрешните работи.

Пенсионерът пристигнал до Бургас с персоналния си автомобил, с цел да изтегли спестяванията си от банков клон. Спрял колата при започване на града и с такси отишъл до банката. Служителят във финансовата институция, забелязвайки крупната сума, декларирана за евакуиране, както и неналичието на съответен мотив за това, се усъмнил, че се касае за телефонна машинация и алармирал полицията.

Сумата от 40 000 лева била изплатена на 71-годишния мъж, който се качил в таксито, само че бил спрян от криминалистите. Констатирано е, че таксито съгласно ангажимента с непознатия телефонен глас, трябвало да откара възрастния мъж до Варна. Въпреки демонстрираното съмнение пенсионерът бил отведен в Първо РПУ в Бургас, където след доста диалози се уверил, че се касае за телефонна машинация, която е предотвратена от същинските служители на реда благодарение на банковия чиновник.

МВР-Бургас продължава с дейната си превантивна акция по повод телефонните измами, като особени старания са ориентирани към банковите и пощенски клонове, както и към уязвимите възрастови групи, посредством прилагане на разнообразни способи и осведомителни мероприятия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР