Телефон с оригинален запис и документи ще предаде БСП на

...
Телефон с оригинален запис и документи ще предаде БСП на
Коментари Харесай

БСП с още доказателства по Ало, Банов съм

Телефон с автентичен запис и документи ще съобщи Българска социалистическа партия на Спецпрокуратурата по абсурда " Ало, Банов съм ". Припомняме, че социалистите упрекват министъра на културата Боил Банов в прикриване на забавянията по ремонта на Ларгото и следващи вреди за страната за сметка на изпълнителя на обекта. Специализираната прокуратура отхвърли да образува дело по случая " Ало, Банов съм ", а измежду главните й претекстове бе изчезналият оригинал на записа, уличаващ министъра. Спецпрокурорите изтъкнали, че не могат да ревизират достоверността и да схванат дали не е бил манипулиран. Ще предоставим на Спецпрокуратурата истинския запис, разгласи лидерът на евролистата на " Българска социалистическа партия за България " Елена Йончева. Тя сподели и телефона, с който е направено видеото. Проверих записа, той е изработен на 21 март 2016 година и неговата дълготрайност и наличие дават отговор изцяло на електронния запис копие, който предоставихме, увери тя. Социалистите са очаквали, че Спецпрокуратурата разполага с задоволително благоприятни условия да откри оригинала, откакто не е съумяла, от Българска социалистическа партия го намерили и ще й дават телефона. По думите на журналистката този път Спецпрокуратурата няма да може да се измъкне от следствие.

Йончева се възмути, че проверяващите се интересуват кой е направил записа, а не по какъв начин е осъществено закононарушението. Тя даде образци с следствия в чужбина, които са приключили с премахване на провинили се, въпреки и да не е бил оповестен източникът на разобличителната информация. Депутатката бе безапелационна, че няма да издаде кой е направил записа. Според нея това е уредено в Етичния кодекс на медиите у нас, както и в предварителна Европейска инструкция, която упорства за отбрана на източника на информация, разкриваща корупционни схеми.

Йончева направи паралел с аферата " Ало, Ваньо " и прикани да не се потулва и тази с културния министър по същия метод. Колегата й от " Българска социалистическа партия за България " Пенчо Милков акцентира, че в жалбата против отхвърли за дело ще бъдат включени и доста документи, показани им от Министерство на регионалното развитие. В качеството си на депутати той и Йончева са изискали такива и от културното министерство, само че даже не им дали отговор. Според него книжата от Министерство на регионалното развитие удостоверяват схемата, разказана от Банов за покриване на забавянето.

Милков подчертава върху съвпадението, че на записа министърът признава за закъснение на строителните работи с 33 дни и наказателна клауза от към 700 хиляди лева Доклад на Министерство на регионалното развитие установи същото, а от МК не го оспорват. " Има писмо от 6 април 2016 година от Министерството на културата, когато Боил Банов внася пет акта. Тези актове не се откриват в нито един документ във връзка със строителството. Първите три се появяват едвам в това писмо ", описа социалистът. Той добави, че в писмо на Банов от 12 април 2016 година е записано, че ремонтът е завършил на 20 януари, както би трябвало да бъде, само че това не е правилно, защото и към датата на писмото има действителни документирани данни, че строителството е продължавало месеци по-късно. От Българска социалистическа партия предоставиха на публицистите и папки с документи, които съгласно тях удостоверяват схемата за " икономисване " на неустойките от близо 700 хиляди лева.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР