Телата на най-малко шестдесет и петима мигранти са били открити

...
Телата на най-малко шестдесет и петима мигранти са били открити
Коментари Харесай

Откриха телата на най-малко 65 мигранти в масов гроб в Либия

Телата на минимум шестдесет и петима мигранти са били открити в всеобщ гроб в западната част на Либия, заяви през днешния ден в обществената платформа " Екс " Международната организация по миграция (МОМ), представена от Ройтерс.

Изявлението ѝ гласи, че събитията към гибелта на мигрантите, както и тяхната народност, не е известна, " само че се допуска, че те са намерили гибелта си по време на прехвърлянето им през пустинята " Сахара.

Ройтерс отбелязва, че Либия се е трансформирала в контрабанден канал за хора, които бягат към Европа от военните спорове и бедността след свалянето от власт на Муамар Кадафи през 2011 година

В обява от сряда в обществената мрежа " Facebook ", чиято меродавност Ройтерс не може да удостовери, Отделът за престъпни следствия (ОКР) към министерството на вътрешните работи в Триполи е популяризирал фрагменти от дрон на пустинна територия, на които се виждат бели маркировки и жълти ленти, ограждащи остатъци от тела, до които има табелки с номера (като от сцена на местопрестъпление).

Според ОКР телата са били открити в долината Джахрия в региона на град Аш Шуайриф, в Западна Либия, на 421 километра южно от столицата Триполи. Отделът сподели още, че откакто криминолозите са взели ДНК проби от телата, те са били заровени в гробищен парк по инструкции на основния прокурор на апелативната прокуратура в град Гарян.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР