Телата на израелски жители и бойци от ислямското движение Хамас

...
Телата на израелски жители и бойци от ислямското движение Хамас
Коментари Харесай

Чуждестранни журналисти бяха разведени от израелски военни из опустошения кибуц Кфар Аза

Телата на израелски поданици и бойци от ислямското придвижване " Хамас " лежат по улиците на кибуца Кфар Аза в Южен Израел измежду опожарени къщи, разхвърляни мебели и подпалени коли, до момента в който израелски военни обикалят от къща на къща, с цел да прибират труповете, предадоха Ройтерс.

Днес Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) разведоха задгранични публицисти през кибуца Кфар Аза, който се намира в един от най-тежко засегнатите региони, потърпевши при нападението на бойците от " Хамас " през уикенда.

" Това не е война, това не е полесражение. Това е кръвопролитие, това е терористично нахлуване ", съобщи генерал-майор Итай Верув, пълководец на един от корпусите на ЦАХАЛ, описвайки видяното по време на претърсването на домовете в региона. Той означи, че огромна част от жителите на кибуца са избити в къщите си.

Пред една от къщите лежи трупът на един от жителите на кибуца, затрупан с чаршаф пред една от къщите, а телата на редица от нападатели бяха малко по-нататък, с лице към земята.

Израелските бойци чак в този момент могат да обиколят всички къщи в кибуца, тъй като допреди това към момента водеха сражения с въоръжените бойци.

Войниците са траяли да правят интервенции по застраховане на сигурността на пътищата в кибуца, до момента в който в далечината са се чували изстрели и детонации.

Израелски боен представител съобщи, че броят на жертвите на нападенията на " Хамас " е повишен до 900 души, най-вече цивилни, убити в домовете си или на улицата, като по този метод броят на жертвите е надхвърлил мащабите на всички предходни сходни ислямистки набези, като се изключи атентата на 11 септември 2001 година в Ню Йорк. Десетки израелци са били отведени в Газа като заложници. Израелското посолство в Съединени американски щати пък даже оповестява за над 1000 убити израелци.

Според публични представители на линията Газа минимум 770 поданици на територията са били убити при израелски удари, а цели квартали в град Газа са били изравнени със земята.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР