Телата на два мъртви делфина вдигнаха на крак институциите в

...
Телата на два мъртви делфина вдигнаха на крак институциите в
Коментари Харесай

Откриха мъртви делфини в контейнер в Бургас

Телата на два мъртви делфина подвигнаха на крайник институциите в Бургас. Бозайниците са били с отстранени рибици и следи от мрежи. Труповете са изхвърлени до контейнери наоколо до учебно заведение „ П.Яворов”. Сигналът е подаден на зеления телефон на Регионална инспекция за опазване на околната среда в сряда през нощта.

На място незабавно идват чиновници на полицията, а единственият свидетел на изхвърлянето на животните е Христо.

„ Беше един човек с черна кола, той е риболовец. Носеше два чувала - черен и бял”, разясни мъжът.

Първоначално решил че се изхвърля прясна риба. Разказва, че издърпал найлоните и тогава се натъкнал на гледката. Днес очевидецът описа пред проверяващите какво е видял и къде рибарят спрял автомобила си, с цел да изхвърли останките от животните. На място идват и екипи на Регионалната екоинспекция и ветеринар от Агенцията по храните.

„ Установено е че двата екземпляра са от типа муткур - мъжки и женски. Единият е дълъг 91 см, другия 92см. Животните имат на гърба прорез от порядъка от 62 см и изчезнали рибици или филета” прецизира специалистът на Регионална инспекция за опазване на околната среда Милена Ярмова.

„ Предполагаме че са извадени от мрежи, разфасовани са и са изхвърлени в контейнерите. Трябва да кажем че типът муткур, дружно с елементарния делфин и афалата, са трите предпазени типа в Черно море”, добавя Ярмова.

От началото на годината откритите мъртви делфини са 8 на брой. Сезирана е Окръжната прокуратура, защото убийството и причиняването на свирепост на гръбначни животни е преследвано от закона.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР