Телата на 2 мигранти, включително 3-годишно момче, открити в Рио Гранде

...
Вашингтон — Държавните служители на Тексас тази седмица откриха телата
Коментари Харесай

Вашингтон — Държавните служители на Тексас тази седмица откриха телата на двама мигранти, включително 3-годишно дете, за които се смята, че се удавиха, докато се опитваха да пресекат южната граница на САЩ, където през последните дни незаконните пресичания скочиха до почти рекордни нива.

В сряда Тексаският отдел за обществена безопасност откри 3-годишно момче мигрант в Рио Гранде, близо до граничния град Ийгъл Пас, след получаване на съобщения за дете, което е „отнесено“ от течението на реката, според говорителя на агенцията Ерика Браун. Малкото дете, което според властите е пътувало със семейството си, е обявено за мъртво в местна болница.

В четвъртък сутринта полицията на щата Тексас в Игъл Пас забеляза друго тяло, потопено в Рио Гранде, каза Браун, отбелязвайки че шерифската служба на окръг Маверик разследва смъртта. Офисът на шерифа не отговори незабавно на искане за повече информация.

плаващи бариери Тексас постави в Рио Гранде, за да възпира преминаването на мигранти. Федерален съдия по-рано този месец нареди на Тексас да премести шамандурите на брега на реката, като установи, че делото, заведено от администрацията на Байдън, вероятно ще надделее в съда. Но федерален апелативен съд спря това решение, докато разглежда делото, позволявайки на Тексас да запази морските бариери на място.

Демократични законодатели, застъпници и администрацията на Байдън твърдят, че шамандурите на Тексас застрашават мигрантите, като ги принуждават да плувате през по-дълбоките части на реката, където шансовете за удавяне са по-големи. Но републиканският губернатор на Тексас Грег Абът каза, че бариерите са необходими за възпиране на незаконни влизания, в светлината на това, което той смята за недостатъчно федерално действие за осигуряване на южната граница.

Очевидните удавяния тази седмица илюстрират често смъртоносните опасности, пред които са изправени мигрантите, които преминават в САЩ През последните години смъртните случаи на мигранти достигнаха рекордно високи нива по южната граница, която ООН определи като „най-смъртоносната сухопътна граница“ в света. Излагането на топлина е причина номер едно за смъртта на мигранти по южната граница на САЩ през последните години, следвана от удавянията.

През фискалната 2022 г. Граничният патрул на САЩ регистрира повече от 850 смъртни случая на мигранти, според вътрешна агенция данни, получени от CBS News. Тази цифра, която надхвърли 546-те смъртни случая, регистрирани през фискалната 2021 г., вероятно е недостатъчна, казаха служители и експерти, поради непълни данни. В доклад по-рано тази година федерален надзорен орган установи, че Граничният патрул не е събрал и записал „пълни данни за смъртните случаи на мигранти“. с рекордни нива на преминаване на мигранти. През фискалната 2022 г. Граничният патрул регистрира 2,2 милиона арестувани мигранти, което е рекорд, който е на път да бъде достигнат през фискалната 2023 г., която приключва в края на септември.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР