Тел Авив. Спасяването на българските евреи е безпрецедентен факт в

...
Тел Авив. Спасяването на българските евреи е безпрецедентен факт в
Коментари Харесай

Премиерът Борисов разговаря в Тел Авив с изпълнителния директор на Американския еврейски комитет Дейвид Харис

Тел Авив. „ Спасяването на българските евреи е невиждан факт в международната история - нито един евреин от България не е изпратен в лагерите на гибелта. Ние се гордеем с този факт ". Това съобщи в Тел Авив министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с изпълнителния шеф на Американския еврейски комитет Дейвид Харис, оповестиха от държавната осведомителна работа. През 2018 година се отбелязва 75-ата годишнина от спасяването на българските евреи. Премиерът Борисов акцентира, че и през днешния ден България продължава да се бори против всевъзможни прояви на назадничавост, ксенофобия и тирада на омразата, в това число в изискванията на натоварен миграционен напън към страната. Той посочи, че българското държавно управление следи деликатно проблемите, свързани с расизма, расовата дискриминация и нетърпимостта.
Борисов срещна Дейвид Харис с уговорките на страната като ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз през първата половина на тази година и посочи, че основната дума за разговор, която е употребена, е мир. Двамата разискаха също двустранните връзки и приноса на България за стабилизация и стабилно развиване на Балканите.
От своя страна Дейвид Харис акцентира, че комитетът има отлично партньорство с България и персонално с премиера Борисов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР