Тел Авив. Появата на палестински знамена на протест срещу Закона

...
Тел Авив. Появата на палестински знамена на протест срещу Закона
Коментари Харесай

Бенямин Нетаняху: Важността на закона за националния характер на Израел се доказва от знамената на Палестина на протестите в Тел Авив

Тел Авив. Появата на палестински флагове на митинг против Закона за националния темперамент на Израел удостоверява нуждата от съществуването на този законодателен акт за бъдещото битие на страната, съобщи израелският министър председател Бенямин Нетаняху в неделя по време на ежеседмичното съвещание на своя кабинет, разяснявайки появяването на символика на Организацията за избавление на Палестина (ООП) на събралия към 10 хиляди души протест на израелските араби и последователите на левите партии в центъра на Тел Авив в събота вечерта, предава ТАСС .
„ Вчера получихме еднопосочно доказателство за провокациите за съществуването на Израел и нуждата от Закона за националния темперамент на страната. Видяхме флагове на ООП в сърцето на Тел Авив, чухме викания на арабски: „ Ще почистим Палестина с кръв и огън “, съобщи Нетаняху пред министрите. „ Много от стачкуващите желаят да се анулира закона за завръщане (репатриация на евреите в Израел), те желаят да анулират химна, да смъкват нашето знаме, да изтрият Израел като национална страна на еврейския народ и да го трансфорат, както споделиха някои оратори, в палестино-израелска страна или „ страна на всички жители “, по думите на други “. „ Сега стана по-ясно от преди, че Законът за националния темперамент на страната е нужен. Той е необходим, с цел да се подсигурява бъдещето на Израел като национална страна на еврейския народ “, означи министър-председателят, чиито думи бяха публикувани от неговата пресслужба.
„ Израел е еврейска и демократична страна “, акцентира той. „ Личните права на жителите са предпазени чудесно в Конституцията и другите закони “. „ Приехме този Закон и ще го запазим “, даде обещание Нетаняху.
ТАСС напомня, че признатият на 19 юли от Кнесета Закон за еврейския темперамент на Израел закрепва в Конституцията на страната статута на Израел като национална страна на еврейския народ, както и характера на Израел като еврейска и демократична страна, държавните знаци, Ерусалим като столица на Израел, ивритът като държавен език и даване на специфичен статут на арабския и правото на евреите на репатриация в Израел. В Закона се показва, че страната преглежда развиването на еврейските поселения като народен интерес и подхваща ограничения, с цел да ги насърчава и предизвиква.
Асоциации, представляващи правата на израелските араби и друзката общественост в страната подадоха петиция във Върховния съд на еврейската страна с искане за анулация на редица положения в този закон. Преди една седмица, на 4 август, в митинг против закона взеха присъединяване повече от 90 хиляди души, показва още съветската организация.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР