Тел Авив. Израел е изпратил танкова бригада на границата с

...
Тел Авив. Израел е изпратил танкова бригада на границата с
Коментари Харесай

РИА Новости: Израел изпрати танкова бригада на границата с Ивицата Газа

Тел Авив. Израел е изпратил танкова бригада на границата с Ивицата Газа, заяви пред публицистите един от ръководителите на армейската пресслужба Йонатан Конрикус, предава РИА Новости .
„ Ние сме в развой на разполагане на 7-а бронетанкова бригада, която при нужда ще бъде задействана в настъпателни дейности. Прехвърлянето се прави не за подсилване на защитата, а с цел да има там задоволително сили “, посочи той.
Руската организация напомня, че на границите на Ивицата Газа, където има към 40 хиляди бойци с десетки хиляди ракети, израелските военни нормално държат две бригади с по две хиляди души във всяка.
По думите на Конрикус, армията е призовала резервистите в частите на противовъздушната защита (ПВО) и разузнаването, само че към този момент не се възнамерява огромна готовност. В същото време той разяснява вероятни договаряния за мир.
„ Те може да се проведат, или да не се проведат, само че ние не знаем нищо за тях, това не е наш прерогатив. Нашата задача е да пазиме гражданското население на Израел и да караме ХАМАС и „ Ислямски джихад “ да заплащат цена за тяхната експанзия “, акцентира офицерът.
Израелският министър председател Бенямин Нетаняху заяви, че е дал заповед на армията да продължи „ масираните офанзиви “ против палестинските терористи.

Ситуацията в Ивицата Газа

През последните дни израелските военни са засекли изстрелването на към 430 реактивни снаряда и са атакували към 220 цели в Ивицата Газа в отговор на ракетния обстрел от страна на палестинските бойци. Бомбардировката е против обекти на двете съществени групировки в анклава – придвижването ХАМАС и съдружниците му от „ Ислямски джихад “.
В петък палестински снайпер рани двама бойци, като в отговор израелската авиация нападна позиции на терористите в Ивицата Газа. При това починаха трима палестинци, а още 50 пострадаха при конфликти с военните на границата.
Обменът на удари прекъсна затишието, което се бе открило от март, когато с посредничеството на Египет ръководещото в Ивицата Газа ХАМАС разгласи взаимно преустановяване на огъня с Израел.
Сред починалите са един израелтянин и шестима палестинци. Ескалацията на спора може да сложи под въпрос сигурността на провеждането на музикалния конкурс Евровизия, който се открива в средата на май в Тел Авив.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР