Тел Авив. Генералният директор на Министерството на здравеопазването на Израел

...
Тел Авив. Генералният директор на Министерството на здравеопазването на Израел
Коментари Харесай

The Jerusalem Post: В Израел бустърът на ваксините срещу COVID-19 ще бъде поставян три месеца след втората доза

Тел Авив. Генералният шеф на Министерството на здравеопазването на Израел Нахман Аш подреди редуциране на минималния интервал сред въвеждането на втората и третата доза от имунизацията против COVID-19 от пет на три месеца. Това оповестиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването на еврейската страна, написа англоезичното издание The Jerusalem Post .

„ Генералният шеф на Министерството на здравеопазването е разпоредил минималното време за използване на третата доза за тези, които към момента не са я получили, да се понижи на три месеца от датата на втората доза, вместо пет месеца, както беше до през днешния ден “, се споделя в изказване.

От пресслужбата разясниха, че „ този ред важи за всички ваксини, прилагани в Израел – тези на американските компании Pfizer и Moderna, британско-шведската AstraZeneca и всяка композиция “. „ Препоръчително е обаче, в случай че е допустимо, да се направи трета инжекция от същата ваксина, употребена за първата и втората доза “, допълниха от Министерството на здравеопазването.

„ Данните за разпространяването на ковид в Израел и по света демонстрират внезапно повишаване на броя на хората, инфектирани, по-специално с варианта „ Омикрон “. В актуалната обстановка и на фона на вълната [започваща в Израел] от новия вариант, нуждата от повишение на равнището на имунитет измежду популацията нараства “, изяснява решението на генералния шеф пресслужбата на министерството.

В изказването категорично се показва, че тези, които са преболедували COVID-19, също „ могат, в случай че желаят, да получат трета доза от имунизацията, при изискване че са минали най-малко три месеца от използването на втората доза “.

Кампания за имунизация с препарата на Pfizer стартира в Израел на 20 декември предходната година. Третата доза стартира да се ползва от края на юли 2021 година Според министерството до момента 6,5 милиона израелци са получили една доза от имунизацията, 5,8 милиона са получили две, а 4,2 милиона са получили три. Общото население на страната е 9,3 милиона.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР