Текущият референтен диапазон на Федералния резерв от 5,25% до 5,50%

...
Текущият референтен диапазон на Федералния резерв от 5,25% до 5,50%
Коментари Харесай

Трябва ли да отворите спестовна сметка с висока доходност сега? Експертите преценяват

Текущият референтен диапазон на Федералния запас от 5,25% до 5,50% — най-високият от 22 години насам — води до по-високи разноски за заеми за потребителите. Ипотечните лихви се повишиха до 8%, най-високото равнище от 2000 година насам, а междинният ГПР на кредитната карта е на исторически високо равнище. Но до момента в който високите лихвени проценти са предизвикателство за кредитополучателите, те са добре пристигнала панорама за спестителите. Високодоходните спестовни сметки (HYSA), депозитни документи (CD) и други лихвоносни сметки в този момент оферират доста по-висока рентабилност, в сравнение с през последните години.

Според FDIC общоприетата спестовна сметка печели нищожните 0,46% рентабилност приблизително към октомври 2023 година Но тези числа не регистрират спестовните сметки с висока рентабилност, които нормално се оферират посредством кредитни съюзи и онлайн банки. Без по-високите режийни разноски на обичайните банки, HYSA постоянно оферират доста по-високи добиви.

Някои от най-хубавите високодоходни спестовни сметки сега оферират проценти над 5,00%. Но до момента в който този % е доста по-висок от това, което можете да получите със междинната постоянна спестовна сметка, това ли е подобаващият миг да отворите такава? По-долу специалистите оферират визия за това по какъв начин могат да се развият лихвените проценти през 2024 година и по какъв начин една високодоходна спестовна сметка може да ви бъде от изгода в тази среда с високи лихвени проценти.

Разгледайте най-хубавите проценти, които бихте могли да спечелите от вашите спестявания тук.

Трябва ли да отворите спестовна сметка с висока рентабилност в този момент? Експертите преценят

Ако се чудите дали е моментът да отворите спестовна сметка с висока рентабилност, ето какво споделят специалистите.

Получете по-високи лихвени проценти в този момент

Високодоходните спестовни сметки оферират две обилни преимущества: безвредно място, застраховано от FDIC, където да скриете парите си и опцията да спечелите солидна ставка върху парите си. Доходността по тези сметки обаче не беше толкоз висока през последните години – и спестителите, които са пропуснали HYSA, може да се наложи да премислят метода, по който гледат на спестовните сметки.

„ Всеки човек би трябвало да има проект за непотребни пари сега и би трябвало да понижат какъв брой имат в разплащателни сметки, без да печелят рента “, споделя Райън Маккеоун, старши вицепрезидент и финансов консултант в Wealth Enhancement Group. „ Преди две години, когато лихвените проценти бяха покрай 0%, това не беше огромно основание. Сега хората би трябвало да пренастроят мисленето си в тази среда с по-високи лихвени проценти. “

„ Не можете да си позволите да държите прекалено много в инспекция, защото непрестанно губите покупателна дарба. Ако имате допустимо най-вече в спестовна сметка, най-малко можете да спечелите малко рента, с цел да се опитате да поддържате покупателната си дарба с тези средства. "

< p> Ако очаквате лихвените проценти да намалеят през 2024 година, може да помислите за паркиране на парите си в документ за депозит, който заключва лихвен % за избран интервал от време, който нормално варира от три месеца до пет години. Трябва обаче да запазите парите си в сметката за периода. Ако би трябвало да изтеглите пари преди приключването на периода, евентуално ще получите такса за ранно изтегляне, която може да изяде част или цялата ви извоювана рента.

Научете повече за най-хубавите си варианти за икономисване тук.

Укрепете финансовото си здраве

Експертите постоянно предлагат потреблението на високодоходна спестовна сметка за краткосрочни спестявания като фонд за незабавни случаи, почивка или женитба. Наличието на пари в брой може да ви помогне да застанете на постоянна финансова основа и да избегнете прибягването до скъпи кредитни варианти, с цел да покриете разноските си.

По-високите облаги от спестявания може да създадат преференциално време за разкриване на спестовна сметка с висока рентабилност, само че уверете се, че разбирате разпоредбите и изискванията, поучава Стив Гага, асистент вицепрезидент и управител на клон в Addition Financial Credit Union.

„ Не забравяйте да прочетете разпоредбите и изискванията за това какъв брой дълго се предлага лихвеният % с висока рентабилност и каква е минималната или оптималната нужна сума “, споделя Гага. „ С наближаването на 2024 година – и се предвижда, че Фед ще понижи лихвените проценти – спестовната сметка с висока рентабилност ще бъде още по-търсена и по-трудна за намиране. “

Борба с въздействието на инфлацията

< p> Инфлацията се охлажда, само че остава висока, а понижената покупателна дарба натоварва бюджетите и спестяванията на доста американци. Спестовна сметка с висока рентабилност може да ви помогне да компенсирате част от парите, изгубени от инфлацията.

„ Лихвените проценти са рекордно високи, а спестовната сметка с висока рентабилност е идеалният метод да се възползвате от това “, споделя Марк Хенри, създател и основен изпълнителен шеф на Alloy Wealth Management. „ Високодоходните спестовни сметки са лесни за потребление, мощно ликвидни и оферират лихвени проценти до към 5% сега – много над междинната APY от по-малко от 1% за обичайните спестовни сметки. Това е превъзходен метод за спестителите да усилят своите средства с минимални старания и риск. "

Хенри също по този начин предлага компактдискове, пенсионни сметки и пазарно вложение като евентуални варианти за вашите пари, според от вашите цели, равнище на приемливост към риска и други фактори.

„ Ако желаете да сте по-агресивни с парите си и да видите по-голяма възвръщаемост, вложението може да бъде по-добър вид “, споделя Хенри. „ Имайте поради, че тук се ползва „ висок риск, висока премия “, тъй че не забравяйте да вземете поради вашата приемливост към риск, когато решавате къде да вложите парите си. “

Как да отворите спестовна сметка с висока рентабилност

Отварянето на спестовна сметка с висока рентабилност е относително елементарен развой и включва следните стъпки:

Пазарувайте и сравнявайте курсовете: Проверете доходността, предлагана от настоящата ви банка, и я сравнете с други оферти от онлайн банки, кредитни съюзи и други финансови институции. Обърнете особено внимание на APY, които всяка институция предлага, само че също по този начин обърнете внимание на техните такси. Открийте сметка: След като изберете най-хубавата сметка в HYSA за вас, попълнете заявление и направете нужния първичен депозит във вашата нова високодоходна спестовна сметка. < h2> Изводът

Точно в този момент може да е уместно време да отворите спестовна сметка с висока рентабилност. Лихвените проценти са доста по-високи, в сравнение с през последните няколко години, което дава опция на спестителите да се възползват от възвръщаемостта на лихвите върху своите спестявания. И защото тези сметки действат доста като елементарна спестовна сметка, не е нужно да се притеснявате, че ще заключите спестяванията си в подмяна на по-висок %. Но както при всеки вид акаунт, просто не забравяйте да си напишете домашното, преди да отворите подобен, с цел да се уверите, че дава отговор на общия ви финансов проект.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР