Текстове, целящи да се справят с нелегалните превози, намаляване на

...
Текстове, целящи да се справят с нелегалните превози, намаляване на
Коментари Харесай

Депутатите приеха мерки за ограничаване на нелегалните превози

Текстове, целящи да се оправят с незаконните транспорти, понижаване на административната тежест за таксиметровите водачи и въвеждащи регистрация на компаниите и лицата, предлагащи " Пътна помощ ", одобриха през днешния ден на първо четене депутатите. Те са включени в Закона за автомобилните транспорти.

Искането за ограничението на незаконните транспорти беше едно от изискванията на автобусните превозвачи, с цел да не провеждат народен митинг, какъвто беше плануван за 13 януари. За задачата Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " е натоварена със задачата да сътвори база данни с всички лица извършващи транспорт на пасажери или товари за лична сметка и транспортните средства, с които се вършат те.

Депутатите вкарват и правилник за транспортите с атракционни цел, като кметовете на общини ще би трябвало да основат и поддържат база данни за транспортните средства и лицата, извършващи такива транспорт.

Промените в Закона за автомобилните транспорти планува също да не е наложително да има защитни колани в рейсове, за които е записано, че возят правостоящи, както и за тези, извършващи транспорти на разстояние до 30 километра.

Друг нов ангажимент на ИА " Автомобилна администрация " е основаване на обединен таксиметров указател, който да е обществен. Депутатът Георги Свиленски от Българска социалистическа партия изрази мнение, че признатите през днешния ден текстове няма да имат нищо общо с тези, които ще се гласоподават при второто четене. " Това е и повода да не разяснява сегашният текст ", добави той.

Свиленски прикани също да се отстрани преотдаването на таксиметрови коли. Той упорства таксиметрови транспорти да се правят единствено от превозвачи, които имат коли и назначени водачи на трудов контракт.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР