Тежко раненият, но чаровен Кастиел оцелява по чудо след удар

...
Тежко раненият, но чаровен Кастиел оцелява по чудо след удар
Коментари Харесай

Необикновената история на едноокия Кастиел

 Тежко раненият, само че обаятелен Кастиел оцелява по знамение след удар от автомобил, а сега е сензация в обществените мрежи със фотосите си. Като същински модел котето театралничи пред камерата, а коронният му номер е, че при всеки кадър наложително се доближава към обектива, като че ли се пробва да сграбчи снимащия. За малко време четириногото натрупа хиляди фенове, а това е доста значимо за него, защото сега си търси осиновител.

Но преди да стигне до славата, Кастиел претърпява ужасни моменти. Докато разхожда кучето си, жена вижда тежко потърпевшото коте на улицата, което е блъснато от автомобил. Раните са напълно пресни. Тя прибира удареното животинче и го води по неотложност в клиника в Банкя.

" Кастиел беше в доста неприятно положение, когато пристигна при нас. Имаше черепно-мозъчна контузия и пролапс (смъкване - б.а.) на очната ябълка на дясното око. Лявото око също беше мощно повредено от удара. Има възможност котето да загуби зрението си изцяло в следствие от случая. Незабавно предприехме оперативно премахване на по-пострадалото око. Подложихме Кастиел на антибиотична терапия и на медикаментозно лекуване за овлaдяване на черепно-мозъчната контузия. Котето към този момент няколко дни е под непрестанен медицински контрол. Стабилизира се и има огромни шансове за възобновяване, въпреки и с много повредено зрение ", описаха за медицинските грижи от фондация " Четири лапи ".

От там прибавиха: " Здравото " му око наподобява на външен тип обикновено, само че Кастиел не вижда добре с него - на процедура е съвсем кьорав. Все още му е мъчно да свикне с това и се усеща леко объркан. Във всяко друго отношение напредъкът му е незабравим - Кастиел е нежен, храни се постоянно, има добър вкус. В очакване сме в напълно скоро време да бъде изписан и да се прибере при своите спасители, които ще му обезпечат приемен дом ".

Тъй като котето няма късмет да оцелее на улицата, а приемният дом е единствено краткотрайно решение, спасението за него е да бъде осиновен. А до тогава ще продължава да ни радва на фотоси в обществените мрежи, написа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР