Тежко предупреждение отправи НАТО към Кремъл. В същото време посочи

...
Тежко предупреждение отправи НАТО към Кремъл. В същото време посочи
Коментари Харесай

НАТО с тежко предупреждение! Приема ли Украйна?

Тежко предизвестие насочи НАТО към Кремъл. В същото време уточни и изискванията, при които ще одобри страната жертва на съветската военна експанзия - Украйна.

Всяка доставка на оръжие от Китай за Русия ще бъде историческа неточност с тежки и дълбоки последствия, размаха пръст генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Той направи това след края на двудневното съвещание на външните министри на страните от Алианса в Брюксел.
-->
Столтенберг обаче призна, че към този момент пактът не може да потвърди китайски доставки на оръжие за Русия. Следим доста деликатно ситуацията, уточни той.

Столтенберг предизвести и Беларус да не се намесва директно във войната. Той уточни, че от територията на Беларус бяха осъществени първите удари против Украйна при започване на съветското нахлуване преди година.

Виждането на НАТО е, че Украйна ще се причисли към алианса, само че има най-малко две условия - да остане суверенна, демократична и самостоятелна страна, и откакто войната свърши и Украйна надделее, украинските въоръжени сили да имат оперативна съгласуемост със силите на алианса, разясни той.

Подкрепата за Украйна е в интерес за нашата сигурност, бъдещето на страната е в евроатлантическото семейство, належащо е да се реализира обективен и дълготраен мир, заключи Столтенберг.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР