Тежката съдба на самотната майка Македонка и двете ѝ деца

...
Тежката съдба на самотната майка Македонка и двете ѝ деца
Коментари Харесай

За броени дни хора сътвориха истинско чудо с жилището на самотна майка

Тежката орис на самотната майка Македонка и двете ѝ деца трогна десетки хора от Благоевград и района, които се сплотиха и сътвориха същинско знамение с жилището на фамилията, което до скоро бе в окаяно положение, написа struma.com.

Апартаментът им в кв. Еленово се нуждаеше от незабавен ремонт. Собственичка е жена - вдовица от години, която се грижи сама за децата си, а заплатата ѝ не стига, с цел да влага в поддръжка и възобновяване на жилището. Така, с времето той придобива плачевен тип, а тежката миризма посреща още от входа. Условията за живот са безчовечен.

Гласност на казуса даде съседката на фамилията Любима Илиева, а благоевградчани потвърдиха, че са хора с огромни сърца и незабавно се захванаха с тежката задача да сътворят "нов дом " за фамилията. Мария С. е собственичка на верига магазини за строителни материали.

Без да му мисли доста, дамата се свързала със съседката и осигурила всички нужни материали за ремонта, както и двама майстори. Дарител от Гоце Делчев пък ще подмени остарялата дограма с нова, което се чака да стане до дни. Семейство от Благоевград е дарило пералня и тв приемник, а за всички останали мебели се е погрижил заможен предприемач от района, който желае да остане неизвестен.



Резултатът: на чисто нов дом ще се радва напълно скоро тричленното семейство. В кухнята са залепени нови плочки по пода и стените, от отвратителните петна и остарели, неработещи електроуреди няма и диря. Кухненският бокс е нов и съвременен - с вградена фурна и котлони.

В другите стаи е заменена подовата настилка с нова, а стените - боядисани. Остава единствено новите мебели да бъдат подредени. Предстои главен ремонт и на банята. Ще бъде сменен водопровода, плочките и всичко останало. Доброволците не желаят нищо в подмяна. Стига им, че виждат щастливите лица на децата, които от години мечтаят за чист и комфортен дом.

Въпреки срама да застане пред камера, фамилията декларира, че е извънредно признателно на всеки, който е оказал помощ с каквото може.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР