Тежък комуникационен и организационен проблем доведе до сегашната ситуация. Това

...
Тежък комуникационен и организационен проблем доведе до сегашната ситуация. Това
Коментари Харесай

Мирослав Найденов: Борисов свърши работата на БАБХ, трябва да иска оставката на директора

Тежък информационен и учредителен проблем докара до сегашната обстановка. Това сподели в утринния блок на БТВ някогашният аграрни министър Мирослав Найденов във връзка абсурда с евтанизирането на животни в Странджанско поради чумата.

Ако приемем, че това е чума и би трябвало да се извършат тези ограничения, сега сме в обстановката ограниченията да не могат да се извършат. Това значи, че сега рискът е голям. Това нещо не става по сходен метод – стартира се с широкомащабна осведомителна акция. Хората би трябвало да знаят тъкмо какво става, съобщи Найденов.

Комисията от Европейската комисия не трябваше да идва като след дъжд качулка, а преди да стартира евтанизирането и да се вземе общо решение с българските управляващи. При подозренията, които има, шефът на Агенцията по храните трябваше да събере централния епизоотичен съвет към Министерски съвет – не може да работи еднолично. Действията на премиера Борисов бяха най съответни в тази ситуация – той свърши работата на Агенцията по храните и чакам да изиска оставката на шефа й, уточни някогашният аграрни министър. По думите му съответно е работил и сегашният министър на земеделието Румен Порожанов.

Необмислените дейности водят до съпротивата на хората. Не можеш да оттеглиш компетентите органи от мястото, както е направено сега – това е безумство. По този метод болестта може да се популяризира – никой не знае, в случай че хората натоварят животните си по багажниците, до каква степен могат да стигнат. Ситуацията не беше овладяна и отговорността за това е ан Агенцията по храните, акцентира Мирослав Найденов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР