Технологията на виртуалните SIM-карти дава възможност на мобилните устройства да

...
Технологията на виртуалните SIM-карти дава възможност на мобилните устройства да
Коментари Харесай

Chrome OS ще поддържа виртуалните eSIM карти

Технологията на виртуалните SIM-карти дава опция на мобилните устройства да се свързват с мобилните оператори по електронен път, без да се употребява физическа SIM-карта.
Гугъл има намерение да вгради поддръжката на виртуалните eSIM карти в своята операционна система Chrome OS . Това е значимо, тъй като тази Оценка за съвместимост съвсем напълно зависи от интернет. Поддръжката на eSIM картите се реализира в границите на плана Hermes .

Hermes ще има грижата за доставката на известията сред устройствата с eSIM карти и сървърите на мобилния оператор. За реализиране на връзките са планувани профили, които могат да бъдат изтегляни. Hermes ще дава опция и за търсене на услуги и от други снабдители.

Технологията на виртуалната eSIM карта дава опция на устройствата да се свързват с мобилните мрежи без да се употребява физическа карта за всеки мобилен оператор. Технологията интензивно се предизвиква от асоциацията GSMA за развиване на мобилните връзки в световен мащаб. Поддръжката на eSIM стартира да се появява във от ден на ден устройства. Това са Гугъл Pixel 2 и Pixel 2 XL, iPad Pro, Apple Watch Series 3 LTE, ZTE Quartz.

Chrome OS е операционна система на Гугъл за устройства с ARM или x86 процесори. Тя се базира на хибридно ядро, формирано от Linux ядрото плюс службите на Гугъл.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР