Технологията анализира характеристики на човешката речПриложение за смартфон ще открива

...
Технологията анализира характеристики на човешката речПриложение за смартфон ще открива
Коментари Харесай

Смартфоните ще откриват старческа деменция

Технологията проучва характерности на човешката тирада

Приложение за смарт телефон ще открива ранни признаци на старческа деменция
(снимка: CCO Public Domain)

Изследователи от Университета на Нов Южен Уелс, Австралия създават технология за разбор на речта за разкриване на ранни признаци на сенилна (или старческа ) деменция. Любопитното е, че технологията може да се употребява в приложение за смарт телефон, заяви Medicaxpress.

Учените са употребявали способи за машинно образование, с цел да дефинират началото на развиването на деменция, въз основа на характерностите на човешката тирада. Технологията проучва силата, интонацията, височината и темпото на гласа.
още по тематиката
„ Инструментът е кадърен да размени съществуващите субективни и отнемащи време способи, които имат лимитирана диагностична акуратност ”, споделя ръководителят на плана доктор Беена Ахмед.

Традиционните способи включват формализирани изявленията и проби за оценка на способността на пациента да извършва разнообразни умствени действия.

Приложението за смарт телефон ще бъде доста по-лесно за потребление. Пациентът ще би трябвало единствено да изслуша лист от 15 думи и да повтори тези, които е запомнил.

Технологията към момента е в доста ранен стадий на разработка. Според откривателите, хората ще получат достъп до смарт телефон приложение с сходна функционалност след пет до 10 години.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР