Технологиите се развиват, изкуственият интелект набира огромна сила, а в

...
Технологиите се развиват, изкуственият интелект набира огромна сила, а в
Коментари Харесай

ChatGPT: новият бот, който ще превземе света и ще остави доста хора без работа

Технологиите се развиват, изкуственият разсъдък набира голяма мощ, а вследствие на това на пазара се появи и ChatGPT – чат ро(бот) сходен на тези, които изскачат от разнообразни уеб сайтове на банки, компании за услуги и други С тази разлика, че с него може да се „ приказва “ свободно на най-различни тематики и могат да му се разпореждат решенията на някои задания – като да вземем за пример да напише програмен код или пък стих в стила на даден стихотворец.

Виж още: След „ Squid Game “ – Netflix избухва с втора мощна вълна корейски филми

Новият изкуствен интелект естествено е дело на Илон Мъск и екипа му, като след формалното му стартиране светът безусловно полудя по него. Всички го дефинираха, като „ плашещо добър “, а областите, в които може да го употребявате безусловно са неограничени.

Може да попитаме ChatGPT – Има ли смисъл от покупка на неподвижен парцел при високи лихви?, Коя е най-популярната ария на 2022 година? Какви са най-хубавите храни в света? и какво ли още не. По-скандалното е обаче, че новият чат бот може безусловно да размени редица хора, когато приказваме за работа, тъй като на него могат да се слагат и задания. Може да го накараме да ни напише код за програмиране, публикации, курсови работи, поеми, стихотворения или да изготви повсеместен отчет за климата да вземем за пример. 

Виж още: Документалният The Price of Glee разкрива скандални обстоятелства за прокобата, която тегне над сериала 

Изкуственият разсъдък събира база данни от всички вероятни налични източници онлайн по тематиката, която ни интересува, систематизира ги и ни дава решения и подготвени текстови артикули. Единствената му уязвимост е, че той работи с към този момент основани и съществуващи текстове. Тоест в случай че ви напише курсова работа в нея ще има да вземем за пример 34 абзаца от 34 непознати и към този момент подготвени курсови работи. Той не плагиатства безусловно, т.е. курсовата ви работа няма да е идентична с непозната, само че ще е съединена от доста други към този момент съществуващи на тази тематика.

Въпреки това – на процедура опциите му са безкрайни, а колкото повече въпроси му задаваш и задания му поставяш, толкоз „ по-умен “ става той и по-лесно ти дава решения на това, което искаш. Не знаем до къде ще стигне това, само че прогнозите ни са, че много хора могат да останат безусловно на улицата, тъй като ще бъдат сменени от ChatGPT, който сега завладява света.

Изображение: iStock Photos

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР