Технологиите с изкуствен интелект стават все по-популярни и вече сте

...
Технологиите с изкуствен интелект стават все по-популярни и вече сте
Коментари Харесай

Microsoft и Япония обединиха усилията си за внедряване на изкуствен интелект в правителството

Технологиите с изкуствен интелект стават все по-популярни и към този момент сте чели за това в доста наши вести. Много пъти сме ви казвали, че разнообразни компании, в това число и Amazon, са навлезли в този бранш и че доста хора употребяват технологиите с изкуствен интелект, с цел да опростят ежедневните си задания. Но неотдавна се случи събитие, което надвишава всичко това. Microsoft подписа съглашение с Япония за доставката на технологии за изкуствен интелект. Това значи, че в този момент цялата страна се е присъединила в конкуренцията за изкуствения разсъдък.

Япония залага на изкуствения разсъдък за възстановяване на успеваемостта

Microsoft има намерение да достави технология за изкуствен интелект на японското държавно управление. Технологията, създадена с поддръжката на Microsoft и стартъп-компанията OpenAI, ще се употребява за задания като подготовка и разбор на държавната статистика. Технологията на OpenAI е мощно развита и ще помогне на японското държавно управление да извършва дилемите си по-ефективно.

Японското държавно управление се надява, че технологията ще помогне за възстановяване на успеваемостта и продуктивността. Пробният интервал ще стартира през есента на 2023 година Ако успее, технологията може да бъде внедрена в японското държавно управление.

С това развиване обаче породиха някои проблеми със сигурността. Както знаете, технологиите с изкуствен интелект са към момента в начален етап от своето развиване и носят доста опасности. Дезинформацията и инцидентните „ неистини “ са измежду главните проблеми, пред които са изправени хората и институциите, употребяващи AI. Друг проблем е сигурността на данните.

Например доста компании през днешния ден, в това число и Apple, не желаят техните чиновници да употребяват генеративни AI-модели като ChatGPT и да им дават сензитивна информация. Разбира се, това, за което приказва създателят на Gizmochina евентуално е мисъл както на Microsoft, по този начин и на Япония, само че досега не са направени изказвания, които биха разрешили тези проблеми.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР