Технологиите продължават да се доближават до човешкото тяло, от мобилните

...
Технологиите продължават да се доближават до човешкото тяло, от мобилните
Коментари Харесай

Чипираха 4000 шведи

Технологиите не престават да се приближават до човешкото тяло, от мобилните телефони в джобовете ни до смартчасовниците на ръцете. Сега при някои хора технологиите безусловно са и под кожата, написа американското публично радио NPR в собствен репортаж, написа "Монитор ".

В Швеция, софтуерно развита страна в света, хиляди са си сложили микрочипове на ръцете. Чиповете имат за цел да улеснят всекидневието на потребителите и да създадат живота по-удобен - по-лесен достъп до дома, до работата и мястото за спорт, защото заменят дигитален читател с ръката. Микрочиповете също могат да бъдат употребявани за предпазване на контакти, персонална информация, профили в обществени мрежи, електронни билети за събития и билети за железопътния превоз в Швеция.

Поддръжниците на дребните чипове настояват, че те са безвредни и като цяло са предпазени от хакерски офанзиви.

Чиповете, които са с размер колкото оризово зрънце, нормално се слагат под кожата на един от палците. Процедурата коства към 180 $.

Толкова доста шведи желаят да се снабдят с микрочипа, че главният производител в страната декларира, че не може да смогне на молбите. Повече от 4000 шведи са поискали технологията.

Biohax International господства на пазара в скандинавската страна. Компанията е основана преди пет години от Йован Остерлунд, някогашен експерт по слагане на пиърсинг. След като в продължение на две години работи напълно върху плана, сега създава материали, с цел да може да наеме шведски лекари и медицински сестри.

Най-голямата железопътна компания в Швеция разрешава на клиентите да употребяват чипове вместо билети. Скоро ще бъдат употребявани и при заплащане в магазини и заведения за хранене.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР