Технологии Какво ще кажете, ако ви предложат 1 млрд. долара?

...
Технологии Какво ще кажете, ако ви предложат 1 млрд. долара?
Коментари Харесай

Какво ще кажете, ако ви предложат 1 млрд. долара?

Технологии Какво ще кажете, в случай че ви предложат 1 милиарда $? Основателят на Instagram дава отговор на рецензиите, че е продал компанията си на Фейсбук  Мартин Дешев 7 ноември 2019, 06:29  Какво ще кажете, в случай че ви предложат 1 милиарда $? Източник: Flickr (CC) / JD Lasica
акво ще кажете, в случай че някой пристигна и ви предложи 1 милиарда $ за компания с 11 души? Това е въпрос, на който отговор би трябвало да търсят единици. Сред тях е и създателят на Instagram Кевин Систром.

Тази седмица той е бил участник на конференцията DealBook на в. New York Times. Там е бил запитан дали би продал още веднъж Instagram на Фейсбук.

Фейсбук ще дава здравни препоръки на потребителите

Хилари Клинтън: Зукърбърг вреди на демокрацията

Въпросът е от голяма важност, тъй като Систром напусна Instagram през 2018 година - шест години, откакто беше добита от Фейсбук за 1 милиарда $. Според слуховете тогава Систром и неговият сътрудник и съосновател на Instagram Майк Кригер са решили да изоставен поради неразбирателства с Марк Зукърбърг. Официално Систром разгласи, че счита, че в живота му към момента има време за "още няколко Instagram-а " и желае да се опита да ги сътвори.

Той не е разгласил нищо в основания от него Instagram от май 2018 година Систром постоянно е подложен на критика от фенове на Instagram, че е продал платформата на Фейсбук и в този момент тя е част от империята на ИТ колоса, вместо да е независима и негов главен съперник.

Съединени американски щати ще е финансов водач поради Libra, счита Зукъбърг

Систром обаче наподобява не съжалява. Неговият отговор на рецензиите е и самият въпрос, който задава: "Какво ще кажете, в случай че някой пристигна и ви предложи 1 милиарда $ за компания с 11 души? " Той добавя още, че в случай че на огромните компании не е позволено да купуват по-малките, то ще има "много нововъведения, които просто няма да се осъществят ".

Сделката за него е повече от сполучлива. Когато продава Instagram, той получава най-вече акции във Фейсбук. Ръстът на компанията през последните години се отразява доста добре на неговото положение, което Forbes пресмята на 1,5 милиарда $. За в този момент той не е доста деен обществено, като не взе участие в други компании.

Систром не е коментирал дали работи по нови планове или към момента почива. Той обаче обръща внимание и на апелите Фейсбук да бъде разграничена на по-малки компании, тъй като е прекомерно огромна и всесилна. Според Систром разделянето няма да понижи въздействието на Фейсбук, тъй като към момента голям брой хора ще употребяват платформата, а точно от това идва нейното въздействие.

Марк Зукърбърг: Знам, че наподобявам на робот

Зукърбърг: ИТ колосите не би трябвало да дефинират истината

Той не счита, че решението на Twitter да забрани политическите реклами е било вярно, отбелязва CBS. Според Систром вярното решение е баланс сред позицията на Twitter и на Фейсбук. "Политиците би трябвало да могат да доближават хората с посланията си, само че това да бъде без правила също не наподобява като вярното решение ", споделя Систром.

Зукърбърг още веднъж в скандал, този път с секрети записи

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев Фейсбук Instagram обществена мрежа ИТ компании
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР