Технологии Какво да очакваме от новия стандарт USB4 Първите устройства

...
Технологии Какво да очакваме от новия стандарт USB4 Първите устройства
Коментари Харесай

Какво да очакваме от новия стандарт USB4

Технологии Какво да чакаме от новия стандарт USB4 Първите устройства с него се чакат още идната година  Мартин Дешев 8 септември 2019, 09:19  Какво да чакаме от новия стандарт USB4 Източник: Flickr (CC) / GEEK KAZU
ехническите характерности на новия стандарт USB4 са подготвени. Те дават обещание двойно нарастване на скоростта по отношение на USB 3.2, като първите устройства с новия стандарт може да се появят на пазара още следващата година.

Какво би трябвало да знаем за Android 10

USB4 е стандартът, който дефинира техническите характерности и скоростите на трансфер на този вид портове. Това обаче не е еднопосочно с USB Type-C, което символизира физическите разлики в портовете и конекторите. Техническите данни са версиите на USB с цифри, до момента в който типовете портове - са с букви. USB Type-A да вземем за пример е общоприетата букса на USB, която всички познават. USB Type-C е новата, по-малка букса, която навлиза от ден на ден при преносимите компютри и смарт телефоните.

Какво да чакаме от трите нови модела на iPhone

И в случай че смисълът на USB беше постоянно да обезпечава взаимосъвместимост сред другите генерации, то с USB4 това последователно се трансформира. Новият стандарт ще може да се употребява единствено от USB Type-C. За да може да се свърже с устройства с другите типове портове на USB, ще е необходим спомагателен преходник.

Оставяйки това настрани, USB4 дава обещание доста нарастване на скоростта по отношение на настоящия USB 3.2. Скоростта на трансфер на данни ще доближи 40Gbps, което е двойно повече. Това ще направи стандарта подобаващ за бърз продан на данни или даже за потреблението му като опция на HDMI за свързване с монитори. USB4 ще употребява технологията на стандарта Thunberbolt, който сега е обособен от USB, макар че употребява еднакъв хардуерен порт.

Въпреки това, с цел да може да се свързва с Thunderbolt-съвместими устройства, евентуално ще е нужна спомагателна сертификация на всяка джаджа по настрана. Все отново главните изгоди от технологията ще са наличи на всички.

USB4 ще ръководи по-добре и информацията от няколко устройства по едно и също време. Това ще разреши основаването на USB хъбове с новите портове, а не както до момента - всеки USB-C порт да би трябвало да е обособен и непосредствено обвързван с компютъра или преносимия компютър. Новият стандарт поддържа и по-мощни зарядни, с цел да може батериите на устройствата да се зареждат още по-бързо.

Гугъл сменя имената на версиите на Android и марката

Как да освободим повече място в телефона си

След като техническата спецификация към този момент е подготвена, това е алегорична зелена светлина за производителите да стартират да я употребяват. Очакванията са, че първите устройства с новия стандарт ще се появят на пазара през втората половина на 2020 година, споделя USB-IF, организацията, която управлява създаването на USB.

Организацията ще се опита да внесе и малко повече изясненост в множеството разнообразни стандарти и формати на USB. Как ще се случи тъкмо това, занапред ще бъде несъмнено. След като техническата спецификация е приключена, в този момент организацията може да се насочи точно към разпространение и възобновяване на марката на USB.

Новият Wi-Fi 6 ще предложи обилни усъвършенствания

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев USB хардуер мобилни устройства компютри
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР