Технологии Huawei работи по конкурента на Android от 7 години

...
Технологии Huawei работи по конкурента на Android от 7 години
Коментари Харесай

Huawei работи по конкурента на Android от 7 години

Технологии Huawei работи по съперника на Android от 7 години Компанията може да пусне операционната си система в Китай още тази година  Мартин Дешев 12 юни 2019, 06:59  Huawei работи по съперника на Android от 7 години Източник: Vesti.bg
Huawei работи по личната си операционна система, която да е опция на Android, от най-малко седем години, оповестява South China Morning Post в просторен репортаж. Платформата е част от "план Б ", който Huawei разгласи, че има при положение на продължителна възбрана да употребява Android или Windows.

Доналд Тръмп се изправя против софтуерните колоси

План "Б " на Huawei за опция на Android

Пред CNBC компанията разяснява, че може да пусне платформата си в Китай още тази година, в случай че възбраната засегне операционните системи. Все още има малко елементи за операционната система.

Huawei упрекна FedEx в отклонение на колета

Голямата игра на Съединени американски щати против „ Хуауей”

Очаква се тя да може да употребява приложения на Android, като е създадена да се употребява както от смарт телефони, по този начин и от компютри. Huawei разяснява, че фактически има аварийни системи, които обаче да се употребяват единствено в избрани обстановки. "Android и Windows постоянно ще останат нашия първи избор ", споделя представител на компанията.

Именно съвместимостта с приложенията на Android е била главната грижа на Huawei. Алтернативната платформа на компанията обаче няма да може да употребява услугите на Гугъл. Не излиза наяве дали платформата употребява версията с отворен код на Android (AOSP), която и сега се предлага в телефоните на компанията в Китай, където услугите на Гугъл са неразрешени. Целта е да се обезпечи цялостна съгласуемост на приложенията за Android с новата операционна система, като тя да не употребява код, който може да се окаже част от възбраните.

Гугъл стопира работата си с Huawei за Android

В края на май т.г. Huawei е подала документи за регистрация на марката Huawei Ark OS в Европейския съюз. Компанията обаче не е удостоверила, че възнамерява да употребява това име за своята операционна система.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев Гугъл Huawei Android ИТ компании програмен продукт смартфони
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР