Технологии Google тайно събирала здравните данни на милиони Компанията тества

...
Технологии Google тайно събирала здравните данни на милиони Компанията тества
Коментари Харесай

Google тайно събирала здравните данни на милиони

Технологии Гугъл скрито събирала здравните данни на милиони Компанията тества нова търсачка и изкуствен интелект за анализиране на данни на пациенти  Мартин Дешев 12 ноември 2019, 06:19  Гугъл скрито събирала здравните данни на милиони Източник: ЕПА/БГНЕС
Гугъл скрито е събрала здравните данни на милиони американци, оповестява в. The Wall Street Journal. Това е станало посредством партньорство на компанията с най-голямата неправителствена здравна огранизция в Съединени американски щати - Ascension.

Alphabet: Най-големият проблем е климатична рецесия

Фейсбук ще дава здравни препоръки на потребителите

Проектът се споделя Nightingale, като цели да сътвори нова услуга и технология за разбор на здравна информация. Тя включва търсачка и изкуствен интелект, която да обработва данните. Проектът работи най-малко от февруари т.г., когато Ascension е трансферирала данните на пацитентите в "облачната " услуга на Гугъл. Партньорите на организцията пък имат достъп до търсачка, която им дава общ обзор над здравните данни на пацитенти, добавя сп. Forbes.

Гугъл сменя имената на версиите на Android и марката

Организацията удостоверява плана в публично изказване. Тя споделя, че данните са предпазени доста добре и достъпът до тях е стеснен. Гугъл също разяснява в блога си, че информацията на пацитентите е изолирана и няма да бъде комбинирана с никакви други данни на потребителите.

Според източниците на Forbes обаче пациентите не са били осведомени за плана. Уточнява се, че няма закон, който да не разрешава това, изключително когато става дума за активност, която ще усъвършенства или помогне за осъществяването на здравните действия на дадена организация.

Целта на плана е последователно да бъде построена услуга, която да може да дава отговор на разнообразни въпроси съгласно положението и данните на пациента. Например какви са рисковете, какви са вероятните последствия, кои са основните моменти от неговата здравна история и други Информацията ще се употребява от лекари, като тя би трябвало да им помогне да лекуват хората по-добре.

И до момента в който технологията наподобява с положителни планове, в. The New York Times добави със своя инспекция, която твърди, че "дузини " чиновници на Гугъл може да имат достъп до тези данни и има терзания, че част от тази информация може да е била изтеглена от чиновници. Компаниите не са коментирали това изказване.

Бъг визира всички устройства от Android 8 нагоре

Как да създадем аварийно копие на Android телефон

Те споделят, че технологията към момента е напълно тестова и не се ползва клинично. Това е повода да се употребява кодово име за плана, споделя още Гугъл. Все отново, компанията можеше да си спести следващия скандал с персонални данни на потребителите, в случай че просто беше оповестила по-рано, че стартира работа по сходен план и изясни образно какви са задачите му още в самото начало.

5 съвета за по-добра персонална киберсигурност

Как да проверим смарт телефона си за рискови приложения

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев Гугъл здраве опазване на здравето персонални данни търсачка неестествен интелект
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР