Технологичният гигант Apple прекратява допълнителното производство на един от последните

...
Технологичният гигант Apple прекратява допълнителното производство на един от последните
Коментари Харесай

Apple спира допълнителното производство на iPhone XR

Технологичният колос Apple приключва спомагателното произвеждане на един от последните си смарт телефони - iPhone XR, заради по-слабо от предстоящото търсене. Това предава японската организация Nikkei, представена от Reuters.

Компанията е предизвестила поддоставчиците си Foxconn и Pegatron да прекратят проектите си за спомагателни индустриални линии за сглобяването на телефона. По-малката компания Wistron пък е била инструктирана да е в подготвеност за незабавни поръчки, въпреки че надали ще получи такива.

„ Foxconn първо приготви съвсем 60 индустриални линии за модела XR на Apple, само че в последно време употребява единствено към 45 индустриални линии, защото най-големият ѝ клиент съобщи, че не се нуждае от толкоз огромно произвеждане за момента “, споделя източникът на Nikkei.

На събитието за представянето на новите модели iPhone през септември Apple сподели по-евтиния вид iPhone XR, изработен от алуминий, както и други два модела – XS и XS Max.

Преди пет години Apple понижи индустриалните поръчки за пластмасовия си iPhone 5C месец след представянето му, захранвайки спекулациите за едва търсене на модела.

Базираната в Купертино, Калифорния, компания предизвести предходната седмица, че продажбите през сериозно значимото празнично тримесечие евентуално ще се окажат под прогнозите на Wall Street.

От Apple са отказали да разясняват тематиката пред Reuters. От Foxconn и Pegatron пък са декларирали, че няма да дискутират обособени клиенти.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР