Технологичният бранд Apple оглави за пета поредна година класацията на

...
Технологичният бранд Apple оглави за пета поредна година класацията на
Коментари Харесай

Apple - най-скъпият бранд в света за пета поредна година

Технологичният бранд Apple оглави за пета поредна година класацията на Interbrand с най-скъпите марки в света. Следват го Гугъл и Microsoft, като Гугъл задържа втората позиция също за пета поредна година. 

В последната една година цената на марката, както на Apple, по този начин и на Гугъл, е траяла да се повишава, надлежно с 3% и с 6%. 

Microsoft е на трето място с двуцифрено повишаване на марката в проценти. В топ 10 се подреждат още Coca-Cola на четвърто място, следвана от Amazon, Samsung, Toyota и Фейсбук . Фейсбук доближава No.8  в топ 10 за първи път, откакто цената й се повишава със забележителните 48%. Топ 10 приключват Mercedes-Benz и IBM.

В класацията на Interbrand за 2017 година е изброен топ 100 на световните марки, измежду които има и нови попълнения като Ferrari (No. 88) и Netflix (No. 78).

Повече от половината от марките топ 100 са в четири съществени бранша от бизнеса - автомобилна промишленост, технологии, финансови услуги и бързооборотни артикули. 

Секторите с най-бърз напредък за последната година са ритейл, спортни артикули, технологии, логистика и финансови услуги (6%).

Сред финансовите услуги PayPal е No. 80. Тя сътвори голям брой стратегически партньорства, с които разшири публиката на марката си по света. Партньорствата й са с над 20 други топ марки, в това число Visa, Chase, Гугъл, Фейсбук, които зареждат епохата на цифровата търговия. 

Анализът на класацията сочи, че някои от най-големите и известни марки на света не престават да са мощни, а други продължава да трансформират цената си. 

Класацията 2017 Best Global Brands Report е формирана за 18-та година. 

Марките в топ 100 съставляват необикновено количество стойност в световния бизнес свят. Interbrand пресмята, че съвкупната стойност на тези 100 марки в най-новата ранглиста е  $1,871,730. Това е с 4,2% повече по отношение на предходната година. Тази година 42% от сумата в долари е владеене на топ 10 на марките в листата. 

За изчисление на бранд цената Interbrand употребява няколко съставния елемент, измежду които водещи са финансовото показване на брандираните артикули или услуги в последната година, ролята, която марката играе за повлияване на решенията за покупка, силата на марката за задвижване на премиум цени или облаги. 

Общото сред най-високо класираните марки е, че те слагат потребителя постоянно преди всичко. Те са напълно отдадени на дълбокото схващане на потребителя  във всяко едно отношение - от инженерни решения през вярно прогнозиране на потребности и стремежи, до основаване на наслаждение за хората във всички точки за досег.

Технологичният бранш продължава да пораства, означават още създателите на класацията. Най-добрите марки са най-гъвкави. Те са подготвени всеки един миг да последват всяка нововъзникнала потребителска потребност. Гъвкавост през 2017 година значи, че софтуерни колоси може да станат супермаркети за плодове и зеленчуци, снабдители на храна и безалкохолни - начин на живот марки, автомобилни компании са подготвени да се изстрелят в Космоса. Производители на телефони са пионери в изкуствения разсъдък. " Когато смяната е новото обикновено, всичко е допустимо ", разясняват създателите на отчета. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР