Технологичната корпорация Алибаба (Alibaba) обяви, че ще раздели бизнеса си

...
Технологичната корпорация Алибаба (Alibaba) обяви, че ще раздели бизнеса си
Коментари Харесай

Китайската технологична корпорация Алибаба се разделя на шест компании

Технологичната корпорация " Алибаба " (Alibaba) разгласи, че ще раздели бизнеса си сред шест компании, които ще могат да набират външно финансиране и да емитират свои акции на фондовата борса, съобщи Си Ен Би Си.

Всяка бизнес група ще бъде ръководена от личен ръб на шефовете и основен изпълнителен шеф, предаде  Българска телеграфна агенция. 

Целта на проекта е да бъдат увеличени приходите за акционерите в корпорацията и да бъде насърчена свободната конкуренция, се споделя в известие на " Алибаба ". 

Това е най-сериозната метаморфоза в историята на китайския колос в онлайн търговията. Тя идва след няколко сложни години за компанията, която се сблъсква със занимателен стопански растеж в Китай и с по-строги регулации, налагани от ръководещите в Пекин. Поради това цената на акциите на " Алибаба " спадна с милиарди долари. Промяната в бизнес структурата на корпорацията ще й помогне да усъвършенства резултатите си, отбелязва Си Ен Би Си. На фона на известието за реорганизацията на компанията, цената на акциите й се увеличи с над 9 на 100 при извънборсовата търговия в Съединени американски щати, преди отварянето на Уолстрийт. На Хонконгската фондова борса обаче те означиха спад от 1,17 на 100 към 15:00 часа българско време. 

Вчера изданието " Саут Чайна морнинг пост " заяви, че създателят на " Алибаба " Джак Ма се е завърнал в Китай, откакто прекара повече от година в чужбина, съобщи Ройтерс.

Ма, който е един от най-известните китайски бизнесмени, напусна Китай в края на 2021 година, откакто в края на 2020 година насочи рецензии към дейностите на китайските регулаторни органи. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР