Технологичната компания TELUS International Bulgaria обяви, че е предприела необходимите

...
Технологичната компания TELUS International Bulgaria обяви, че е предприела необходимите
Коментари Харесай

TELUS International Bulgaria завежда дело срещу Bird.bg след обвинения, че служителите й заглушават противниците на Путин във Фейсбук

Технологичната компания TELUS International Bulgaria разгласи, че е подхванала „ нужните юридически дейности “ против проверяващия уебсайт BIRD.BG. Причината – изказване във Facebook-страницата на медията от събота.

В него BIRD.BG подлагат на критика компанията, " модерираща наличието на Фейсбук в България ", че заглушава общественици, изразяващи позиция срещу режима на Владимир Путин, а в това време дава естрада на тези, които поддържат опорките на Русия, съобщи.

От BIRD.BG приканиха чиновници на TELUS в България да станат техни информатори и демонстрираха фотоси от профилите на няколко лица от компанията. „ Вече разполагаме с координатите на десетки чиновници и сме пред моралната алтернатива да ги публикуваме, с цел да се окъпят в националната обич и да усетят какво е да блокираш достъпа на общественици и публицисти, които са срещу човеконенавистния путински режим, като в това време отказваш да блокираш съветските мурзилки, тровещи пространството с кремълски опорки. И това е единствено началото, дечица от Телус. Помислете добре. Заплатката или репутацията? Вие сте над 3500. Някои не са забъркани в тази мръсна работа. Но няма по какъв начин да отсеем плявата от зърното. Единственият ви късмет за състрадание е да станете информатори. Някои към този момент постъпиха рационално “, гласеше още обявата на уеб страницата за проверяваща публицистика.

Два дни по-късно от TELUS International Bulgaria излязоха с публично мнение, също в своята Facebook-страница. От компанията назовават „ неточни “ изказванията на медията и декларират, че „ изрично “ се опълчват на внушенията, подтикващи към принуждение и разпра със чиновници на компанията. Според тях тези практики са „ несъвместими с правилата на демократичното общество и обективната публицистика “. „ Здравето, сигурността и благополучието на чиновниците ни постоянно е било и продължава да бъде главен приоритет за компанията. Изразяваме безрезервната си поддръжка към всеки един от тях и ще подсигурим всички запаси за опазване на тяхното физическо и ментално здраве “, допълват от TELUS International Bulgaria. Съобщават, че към този момент са подхванати нужните юридически дейности към разпространителите на „ съответните погрешни изказвания “.

„ Смятаме за неприемливо и извънредно аморално потреблението на персонални профили в обществените медии на наши чиновници без тяхно позволение. По този метод биват застрашени животът и здравето им, уронва се тяхното достолепие, както и приносът към компанията ни и обществото “, гласи още позицията.

" TELUS International e обществено търгувана компания, от която мажоритарният дял е благосъстоятелност на TELUS - водещ канадски телеком. Компанията е одобрен снабдител на услуги за аутсорсинг на бизнес процеси с над 70 000 чиновници в световен мащаб. В България обслужва над 50 клиенти и е най-големият шеф в бранша с над 4500 чиновници. Това са хора с друга експертиза, измежду които има както студенти, за които това е първа работа, по този начин и експерти с дълготраен опит “, допълват от компанията.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР