Техники от висшия пилотаж“ в хирургията на УНГ заболяванията ще

...
Техники от висшия пилотаж“ в хирургията на УНГ заболяванията ще
Коментари Харесай

В Пловдив показват висш пилотаж в хирургията на УНГ

Техники от " висшия пилотаж “ в хирургията на УНГ болесттите ще бъдат показани в Интегралния център за лекуване на тумори и контузии на глава и шия към УМБАЛ " Свети Георги “ на 10 и 11 юни 2022 година

Чрез ендоназална хирургия на болесттите на носа, синусите и слъзните пътища ще бъдат оперирани пациенти със болести на околоносните кухини – носна полипоза, инвертни папиломатози и болести на слъзните пътища – дакриоцистити. Курсистите, които са 15 експерти и специализанти по оториноларингология, ще имат опция да следят това в действително време. Целта е повишение квалификацията на младите експерти по оториноларингология и запознаване със актуалните способи за лекуване на болести на носа, синусите и слъзните пътища, изясни ръководителят на курса проф. доктор, д.м., изпълнителен шеф на УМБАЛ " Свети Георги “.

Организатор на събитието е Високотехнологиченият център за трансфер на познания и здравни технологии – Интегрален център за лекуване на тумори и контузии на глава и шия и Катедра по УНГ заболявания към МУ-Пловдив със съдействието на Българско национално съдружие по оториноларингология, хирургия на глава и шия и Българско ринологично сдружение.

Сред лекторите, с изключение на проф. Джамбазов, са изявени наши експерти по УНГ болести, както и доктор Алберто Шрайбер експерт оториноларинголог от болничното заведение в Бреша (ASST Spedali Civili – Brescia) и Университет в Бреша, Италия. Проф. доктор Йоанис Константинидис - експерт оториноларинголог Associate Professor in Otorhinolaryngology, Aristotle University of Thessaloniki, Гърция.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР