Техническият проект за доизграждането на яз. Нейковци“ край Трявна е

...
Техническият проект за доизграждането на яз. Нейковци“ край Трявна е
Коментари Харесай

Приеха техническия проект за изграждане на яз. Нейковци

Техническият план за доизграждането на бент. „ Нейковци “ край Трявна е признат от Технически експертен съвет към Министерството на районното развиване и благоустройството при започване на този месец. Това заяви министър Николай Нанков през днешния ден при присъединяване си в парламентарния надзор, оповестиха от пресцентъра на районното министерство.

Той подсети, че строителството на язовира, пречиствателна станция за питейни води към него и прилежащата инфраструктура бяха включени в Заемно съглашение със Световна банка за „ Проект за развиване на общинската инфраструктура ”, само че заради липса на средства дейностите отпаднаха от него през 2014 година И все още не е обезпечен различен финансов източник за тяхната реализация, само че търсим благоприятни условия. При обезпечаване на бъдещо финансиране възложителят ще разполага с нужната техническа документи за издаване на позволение за градеж и за правене на тръжни документи за осъществяване на социална поръчка за избор на строител, разяснява министърът.

Той сподели още, че би трябвало да се обезпечи финансиране освен за бент. „ Нейковци “, само че и още няколко други основни хидротехнически уреди в страната поради проявяващите се продължителни засушавания, безводие и дефицит на питейни вода. Николай Нанков подсети, че по „ Проект за развиване на общинската инфраструктура ” сега се построяват язовирите „ Пловдивци “ и „ Луда Яна “ и се рехабилитира бент. „ Студена “.

В отговор на въпрос за осъществяването на Националната стратегия за енергийна успеваемост в Област Ловеч районният министър заяви, че са подписани 33 контракта за целево финансиране сред „ Българска банка за развиване “ АД, общини и регионална администрация. Общият размер на вложенията за възобновяване на утвърдените за присъединяване 33 здания е близо 26 млн. лева От тях към този момент са приключени и въведени в употреба 15, от които две са гр. Луковит, 10 – в гр. Тетевен, и три – в град Троян. Останалите 18 здания са на друг стадий на осъществяване, като 12 са в развой на строително-монтажни работи с предстоящ общ размер на инвестицията за близо 12 млн. лева

По време на постоянния парламентарен надзор министър Нанков разгласи още, че по самодейност на Министерство на защитата следва сформирането на Междуведомствена работна група, в състава на която ще бъдат включени специалисти от министерствата на превоза, осведомителните технологии и известията и на районното развиване и благоустройството, Агенция „ Пътна инфраструктура “, Агенция „ Митници “ и всички други способени институции. Задачата й ще бъде да направи разбор на всички налични документи на Европейски Съюз и НАТО за улеснение на военната подвижност от юридически, дипломатически, административен, митнически, механически и различен темперамент, както и установяване на съответните задължения на всяка една институция.

Във връзка с обезпечаване на главните цели на НАТО през предходната година на Агенция „ Пътна инфраструктура “ е предоставено да обезпечи поддържането на близо 3000 км републикански пътища, от които над 880 км автомагистрали, над 1800 км първокласни пътища и близо 265 км второкласни пътища, ситуирани главно по TEN-T мрежата в страната. Те се намират в положително технико-експлоатационно положение, детайлите им дават отговор на условията за съответния клас пътища, подобаващи са за напредване на съответните елементи и съоръжение и обезпечават транспортното обслужване на избраните зони за развръщане, подготовка и консолидиране на силите на НАТО на територията на страната и при нужда и прекосяване в прилежащи страни, осведоми министърът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР