Техническият директор на БФС Георги Иванов застана пред медиите след

...
Техническият директор на БФС Георги Иванов застана пред медиите след
Коментари Харесай

Гонзо: Протестите са заради слабите резултати на националния отбор, а не заради управлението на БФС

Техническият шеф на БФС Георги Иванов застана пред медиите след провелия се през днешния ден Изпълком, на който бе взето решението, че Младен Кръстаич повече няма да бъде селекционер на България. Гонзо призна, че новият треньор, който ще поеме националите, ще бъде българин. Той разяснява и недоволството към БФС.
Прочетете още
" Очакванията към новия селекционер са да стабилизира тима, да продължим линията с млади футболисти. Надявам се да има резултати. Смятам, че имаме по-добри играчи, в сравнение с демонстрират резултатите. Аз съм работил с двама треньори - Ясен Петров и Младен Кръстаич. Те са имали независимост на избор на състав, на тактика. Ние единствено оказваме помощ и осигуряваме среда, с цел да се развива тимът по верния метод. Селекционерът постоянно е имал избор. Не имам вяра треньор да се съгласи да поеме този пост, в случай че различен му споделя кой да играе. Кръстаич беше чужденец, на който разчитахме да ни класира на Европейско състезание. В първите мачове се представихме добре и те дадоха вяра, че нещо се случва. Може би самите футболисти не бяха подготвени за условията, които искахме. Видяха се доста млади играчи, сложи се една основа и играчи, които селекционерът може да избира.

Ние не можем да мислим да назначаваме чужденец треньор, защото един подобен таман се е провалил. Затова сме се спрели на българин. Българинът познава по-добре играчите, атмосферата. Треньорът носи своята отговорност, само че и играчите носят. Ние като управление би трябвало да преценяме обстановката дали единствено съюзът има отговорност.

Всеки човек в България има право на мнение. Ние се съобразяваме с мнението на почитателите, които показват своята позиция в 18-ата минута, само че аз знам едно нещо във футбола - когато нямаш триумфи, е обикновено да има напън и напрежение. Но не приемем да се пропагандира към протести и вълнения. Всички сме българи и това не е метода да вършим митинги към нашите момчета и футболисти, които играят в националния тим, това е неприемливо. Недоволството идва от резултатите, а не от БФС ”, съобщи Гонзо.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР